Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

"Αυτά είπαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κιλκίς στον Αlpha 95,6"

Δελτίο τύπου συνδυασμού «αλλά..ΖΩ»
"Χθες 9/4/2014 οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το Δήμο Κιλκίς συμμετείχαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αlpha 95,6 «Οι Μονομάχοι της πολιτικής – Εκλογές 2014» με το δημοσιογράφο κ.Λαζόπουλο.
Στη διάρκεια της δίωρης εκπομπής απαντώντας στις ερωτήσεις που έθεσε ο δημοσιογράφος η κ. Ιωάννα Ρούσσου επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής «αλλά..ΖΩ», αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του αλλά..ΖΩ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου και σε προσπάθειες μείωσης της ανεργίας με Αντιδημαρχία στήριξης της υπαρκτής γεωργοκτηνοτροφικής ταυτότητας του Δήμου μας, με τον τουρισμό αξιοποιώντας πολλές διαφορετικές αλλά ανεκμετάλλευτες πηγές πρόκλησής του, με διανομή δημοτικών γαιών σε άνεργους, με δημοτικούς τομείς δραστηριοποίησης στους οποίους θα μετέχουν οι δημότες.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα άλλα κύρια θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, την επάρκεια νερού και τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητάς του, τα επικείμενα σχέδια μεταλλείας χρυσού και την σοβαρότατη έλλειψη κοινωνικών υπηρεσιών. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της οργάνωσης του Δήμου, στην καθαριότητα, την ανακύκλωση (που επίσης αποτελεί μια οδό προσφοράς θέσεων εργασίας), το αποχετευτικό. 

Τόνισε την ανάγκη για επάνδρωση των δομών με καταρτισμένο μόνιμο προσωπικό που προκύπτει μέσα από διαφανείς διαδικασίες και όχι μέσα από ψηφοθηρικές διαδικασίες. Διευκρίνισε ότι είμαστε ξεκάθαρα ενάντιοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών. Καταλήγοντας η κ. Ρούσσου τόνισε την ανάγκη πραγματικής συμμετοχής των δημοτών στις δημοτικές αποφάσεις και κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις σε ανάπτυξη κοινού στρατηγικού σχεδιασμού για το Δήμο Κιλκίς.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων υποψηφίων, το «αλλά..ΖΩ» θέτει προς κρίση τα εξής:

- Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι επισήμαναν τα ίδια προβλήματα στο Δήμο. Αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς οι υποψήφιοι κύριοι Τονικίδης και Σισμανίδης ήδη άσκησαν ή/και ασκούν διοίκηση, αλλά γίνεται προφανές ότι δε συμμερίζονται το μερίδιο ευθύνης που τους βαρύνει επί των προβλημάτων αυτών, από τη θέση διοίκησης που κατέχουν ή κατείχαν.

-Εξαίρεση στο παραπάνω αποτελεί η επιμονή του κ. Σισμανίδη να εκφράζει διαφορετική άποψη για την ποιότητα του νερού και να μην ασπάζεται τη θέση των υπολοίπων για το πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον πρώην Δήμο Πικρολίμνης οι κάτοικοι καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό περισσότερο από δέκα χρόνια. Για το θέμα των μεταλλείων, επικαλέστηκε ανάγκη για δημοψήφισμα, παραβλέποντας ότι η τοπική κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει, με το Δήμο Κιλκίς και την νυν Δημοτική Αρχή της παράταξής του σε ρόλο πρωτοστάτη στη δικαστική διαμάχη.

- Ο κ. Τονικίδης, δεν συμμερίζεται την αγωνία και την καθημερινή πραγματικότητα του εμπορικού κλάδου του Κιλκίς, αφού στα όσα είπε εγκωμίασε τη δράση του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ενώ όλοι βλέπουμε στην πόλη μας καθημερινά να κλείνουν μαγαζιά. Δε φάνηκε αρκετά ταπεινός, ώστε να μην αναφερθεί σε αυτονόητο έργο – δράσεις του Επιμελητηρίου Κιλκίς (ψηφιακό ανταλλακτήριο που σύντομα είπε θα μπει σε λειτουργία) χρησιμοποιώντας την αναφορά αυτή ως έργο του εν δυνάμει δημάρχου.

-Η θέση του κ. Φαχουρίδη ότι οι δημοτικοί προγραμματισμοί για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας, χωλαίνουν εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και εξαιτίας των κεντρικών πολιτικών επιλογών, μας βρίσκει σύμφωνους – πλην όμως αυτό ακριβώς μας ενεργοποιεί και μας κάνει ακόμη πιο αποφασισμένους για δράση προς την αντίθετη κατεύθυνση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.