Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Χρυσό και Αργυρό Μετάλλιο για το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς στη Fur Excellence in Athens 2014

Το πρώτο και δεύτερο βραβείο του έγκριτου διαγωνισμού Fur Excellence in Athens της NAFA απέσπασαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα, Λίνα Αποστόλου και Ζωή Σκριβάνου. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, η δημιουργία της κας Αποστόλου, υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Idea Fur Moda του κ. Νικολή, ενώ το δεύτερο βραβείο, δημιουργία της κας Σκριβάνου, υλοποιήθηκε από την εταιρία Finezza Furs των κ.κ. Γκαμπέση-Μαλεγκάνου-Παπαευθυμίου.
Οι νικήτριες κέρδισαν ένα ταξίδι στο Τορόντο του Καναδά, έδρα της NAFA, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για ένα workshop διάρκειας μιας εβδομάδας στο Studio NAFA. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το εμπόριο της γούνας, τις τάσεις μόδας στη γούνα, καθώς και εξειδικευμένες τεχνικές σχεδιασμού.


Ο Διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών συνδιοργανώνεται από τη NAFA (North American Fur Auction) και το ΣΕΓ (Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών). Ο διαγωνισμός προσφέρει σε φοιτητές σχολών σχεδιασμού την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα γούνας της NAFA, με τη δυνατότητα τα σχέδιά τους να κατασκευαστούν και να διαγωνιστούν για ένα από τα τρία βραβεία. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού επιλέγονται δέκα φιναλίστ, τα σχέδια των οποίων υλοποιούνται από το ΣΕΓ. Στην επόμενη φάση το πάνελ των κριτών βλέπει τους δέκα φιναλίστ και τις δημιουργίες τους και επιλέγει τους τρεις καλύτερους δημιουργούς.


H NAFA είναι ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών γούνας στη Βόρεια Αμερική και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Αντικείμενό της είναι η πώληση ακατέργαστης γούνας από ζώα, που μεγαλώνουν σε φάρμες ή στη φύση. Οι γούνες πωλούνται σε κατασκευαστές γούνινων ενδυμάτων και εμπόρους γούνας σε ολόκληρο τον κόσμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.