Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Παιονία

Περιοδεία στο δήμο Παιονίας στο Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας όπου συνοδεύεται από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ανδρέα Βεργίδη και Παύλο Θωμαΐδη, τους υποψηφίους της ‘’Αλληλεγγύης’’ Μ. Καραμισάκη και Ακ. Τζανόπουλο, στελέχη και υπσοτηρικτές της «Αλληλεγγύης».
Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτός ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» από παραγωγούς και κατοίκους της περιοχής κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη λαϊκή αγορά της Αξιούπολης, όπου συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Λίγο αργότερα, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ, το Νοσοκομείο Παιονίας στη Γουμένισσα και το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην περιοχή και μιλώντας με εργαζόμενους -ζήτησαν τη διατήρηση της υπηρεσίας και όχι τη μετατροπή της σε γραφείο απλώς επιθεώρησης- επισήμανε την ανάγκη διατήρησης των υπηρεσιών προς όφελος των ασφαλισμένων, αφού διαφορετικά χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν. 

Επίσης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ζήτησαν τη στήριξη του Περιφερειάρχη για τη δημιουργίας ειδικής μονάδας που θα υποδέχεται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, κάτι που όπως υπογράμμισαν κρίνεται απαραίτητο για την ανακούφιση αυτών και των συγγενών τους. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε τη βούληση της Περιφέρειας να θέσει το θέμα στην Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι μονάδες.

Ο Περιφερειάρχης επίσης συναντήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης της περιοχής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριο με τον όποιο συζήτησαν θέματα που απασχολούν την περιοχή και ενημερώθηκε για το έργο της Μητροπόλεως αλλά και για την πορεία υλοποίησης των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Όπως επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας «Πάντα αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών. Έτσι μπορούμε να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις και να υλοποιούμε έργα που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Αυτό θα κάνουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια, με την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους της Παιονίας, οι οποίοι του ζήτησαν η Περιφέρεια να συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος με τις αποφάσεις της κυβέρνησης πλήττεται καίρια. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε το σχεδιασμό της «Αλληλεγγύης» για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα που έχει στόχο να βελτιώσει την παραγωγή και το βιοτικό επίπεδο των παραγωγών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου