Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

"Η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο"

Χρήστος Βελλίνης* 
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας
Είναι αλήθεια ότι η απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική και εν γένει από τα κοινά είναι δυστυχώς «επίτευγμα» των περισσοτέρων που περάσανε από διάφορες θέσεις του Δημόσιου Βίου τις τελευταίες δεκαετίες . Όμως είναι επίσης σίγουρο ότι όσο οι πολίτες θα απομακρύνονται από το κοινωνικό γίγνεσθαι και τα τεκταινόμενα του τόπου τους , τόσο τα προβλήματα της κοινωνίας θα διογκώνονται και θα εμφανίζονται δισεπίλυτα .

Η ενασχόληση των πολιτών με την πολιτική , με την πραγματική της έννοια , αυτήν δηλαδή που της είχαν αποδώσει οι αρχαίοι Έλληνες είναι δικαίωμα και κυρίως καθήκον και υποχρέωση όλων των μελών της κοινωνίας . Οι πεσιμιστικές και μηδενιστικές αντιλήψεις και η αποχή από την πολιτική οδηγούν ασφαλώς την κοινωνία σε τέλμα και συγχρόνως στην επικράτηση των φαύλων και εν πολλοίς των μη ικανών .

Η ανάληψη των ευθυνών από όλους τους πολίτες θα δώσει δύναμη και γνώση στον καθένα να επιβραβεύσει την ουσία και όχι την βιτρίνα . Η άνοδος του βιοτικού μας επιπέδου μπορεί να επιτευχθεί εάν βελτιωθούμε εμείς οι ίδιοι. Ο σεβασμός και η αγάπη στον συνάνθρωπο μας και η αντιμετώπιση του φυσικού περιβάλλοντος με ευαισθησία θα πρέπει να αποτελούν αξίωμα για την κοινωνία .

Πιστεύω ότι με Δήμαρχο την Σόνια είναι εφικτό να καταφέρουμε να επιλύσουμε αρκετά από τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας . Διαθέτει άλλωστε όλα τα εχέγγυα για τον σκοπό αυτό . Η προσφορά της έχει αναγνωρισθεί και από την θέση της στο πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς και πολύ περισσότερο ως Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αξιούπολης. Είναι απλοϊκή και προσιτή στους πολίτες κάτι που προδιαγράφει ότι η Διοίκηση του Δήμου θα έχει τουλάχιστον ανθρώπινο πρόσωπο.

Χρήστος Βελλίνης* 
(Διακόνησε Κοινοτάρχης του Αγίου Πέτρου Ν.ΚΙΛΚΙΣ κατά τα έτη 1990 έως 1998  και είναι απόφοιτος της ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.