Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Έρχεται το δωρεάν WiFi μέχρι το τέλος του 2014 σε 4.000 σημεία

Δωρεάν WiFi θα απολαμβάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι πολίτες σε 4.000 κλειστά κι ανοιχτά σημεία σε όλη τη χώρα.
Τα δημόσια σημεία δωρεάν παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi) θα καλύψουν τους 302 από τους συνολικά 325 δήμους της χώρας. Εκτός έμειναν ο δήμος Αθηναίων και άλλοι 22 δήμοι.


Το σχέδιο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανακοίνωσε:

- Στο πρώτο έργο θα ενεργοποιηθούν 15.000 σημεία πρόσβασης σε 4.000 χώρους σε δήμους, μουσεία και λιμάνια

- Το δεύτερο έργο θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης
ΚΟΥΤ: Ο μέγιστος προϋπολογισμός για το έργο ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ και οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ

- Το τρίτο έργο αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Το έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει με συμφωνία-πλαίσιο, με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση.

Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps.

- Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης

- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Εκτός Αθήνα και άλλοι 22 δήμοι


Από τη λίστα των δήμων που θα αναπτυχθούν τα σημεία πρόσβασης απουσιάζει ο δήμος της Αθήνας και αυτό γιατί έχει δικό του σύστημα wi-fi που δεν είναι συμβατό με αυτό που θα δημιουργηθεί, αλλά κι άλλοι 22 δήμοι, ανάμεσά τους Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κρωπίας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πολυγύρου, που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση wifi hotspots.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ


Αγίου ΕυστρατίουΚερατσινίου - ΔραπετσώναςΞάνθηςΣιντικης
ΑθηναίωνΚρωπίαςΞηρομερουΣύμου
ΒισαλτιαςΛειψώνΠετρουπόλεωςΧαλανδίου
ΓαύδουΜεγίστηςΠολυγύρουΧάλκης
ΖαχάρωςΜουζακίουΣαλαμίνοςΩραιοκάστρου
ΙασμουΝέας ΖίχνηςΣερίφου 


Στη δεύτερη φάση του έργου, θα γίνει εγκατάσταση wifi hotspots σε ειδικές εγκαταστάσεις όπως λιμάνια, ανοικτοί αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι κ.λπ. για την κάλυψη των οποίων απαιτούνται διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές.

Τρένα, λεωφορεία και τρόλεϊ


Επιπλέον των 4.000 σημείων εγκατάσταση σημείων πρόσβασης θα γίνει επίσης σε 1.200 έως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ μέσα στο επόμενο τετράμηνο δίκτυο θα έχει αναπτυχθεί και στο σύνολο των σταθμών του μετρό, χωρίς, επί του παρόντος να υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσβαση επί των συρμών του μετρό.


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.