Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Ενεργοποίηση και συμμετοχή"

Υπογράφει ο Παπαδόπουλος Χρήστος
Υποψήφιος Δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου
«Η Παιονία της Προόδου»

Βρισκόμαστε δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, η κρίση καλά κρατεί, η ανεργία έχει εξελιχθεί σε μάστιγα της κοινωνίας μας και ακόμη και τα απλά, αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα, όπως για παράδειγμα η συντήρηση ενός αθλητικού χώρου για κάποιους δήμους στη πατρίδα μας είναι στόχος που δεν μπορούν να τον πετύχουν!

Οι νέοι που θέλουν να είναι ενεργοί , να συμμετέχουν και να παλέψουν για το κοινό καλό, σήμερα πρέπει να αποφασίσουν την παρά πέρα στάση τους.

Μήπως να αποστασιοποιηθούμε, επειδή η κεντρική εξουσία μείωσε τους πόρους και οι δήμοι πρέπει να λειτουργούν με οικονομία και χωρίς σπατάλες;

Μήπως να κρυφτούμε, επειδή είναι ακόμα στο προσκήνιο και στις τηλεοράσεις κάποιοι πολιτικοί παλιάς κοπής που η κοινωνία τους έχει ταυτίσει με την κατάντια της πατρίδας μας;

Η μήπως, να σφυρίξουμε αδιάφορα και να βυθιστούμε στην ασφάλεια της κριτικής για αυτούς που ασχολούνται;

Οι επιλογές αυτές είναι οι εύκολες και οι βολικές. Για όσους όμως νοιώθουν ενεργοί, για αυτούς που ενδιαφέρονται και μπορούν να δώσουν κάτι, υπάρχει και άλλος δρόμος.

Η συμμετοχή, η ενεργοποίηση σε μια δημοτική παράταξη που το πλαίσιο λειτουργίας της καθορίζει η ενημέρωση, ο διάλογος, η σύνθεση και ο εθελοντισμός, η κοινή συλλογική προσπάθεια, η ορθολογιστική προσέγγιση των προβλημάτων και η διεκδίκηση. Όταν μάλιστα επικεφαλής αυτής της παράταξης είναι αυτοδιοικητικός με ισχυρή προσωπικότητα γνώσεις, δύναμη και θέληση, τότε ναι , ο ενεργός πολίτης βρίσκει το δρόμο για να προσφέρει.

Ο Κώστας Σιωνίδης, και η «Παιονία της Προόδου» μπορούν να είναι η απάντηση στο χθες. Ο Κώστας εμπνέει, ενώνει και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Συμμετέχω λοιπόν, με την «Παιονία της Προόδου» για το αύριο του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.