Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το Κιλκισιώτικο Καρναβάλι και ... ο Υπουργός Ανάφτυξης


Με πλούσιο θέαμα, μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών, αλλά και ποικίλες απολαυστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Μαρτίου η τελετή λήξης της Αποκριάς 2014 του Δήμου Κιλκίς. Την τιμητική του είχε φυσικά ο Καρνάβαλός μας, ο οποίος με τη μορφή σαλιγκαριού, υποτίθεται ότι αργά αργά θα μας οδηγούσε στην πολυπόθητη ανάπτυξη... Αντ' αυτού όμως, και με τις επιταγές της τρόικας οδηγήθηκε στην πυρά από έναν αυστηρό Υπουργό... Ανάφτυξης!

Οι εκδηλώσεις της ημέρας ξεκίνησαν το πρωί με ροκ συναυλία από το νεοσύστατο συγκρότημα της πόλης "Αντίθετο Ρεύμα". Ακολούθησε η έναρξη και δίωρη διεξαγωγή του καθιερωμένου παιχνιδιού μυστηρίου και αναζήτησης «Κυνήγι του Θησαυρού», στο οποίο φέτος διαγωνίστηκαν 44 ομάδες.

Την δική τους μοναδική σφραγίδα στις πρωινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς έβαλαν με τις υπέροχες παρουσίες τους και τις χορογραφίες τους, τα γυμναστήρια της πόλης “Ευ Ζην” και Kinesis, καθώς και η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία “Τέχνη” Κιλκίς. Ειδικότερα, τα παιδικά και νεανικά τμήματα χορού που εμφανίστηκαν επί σκηνής, χορεύοντας zumba και latin, ξεσήκωσαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν από τους ένθερμους θεατές.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα, με την συγκέντρωση καρναβαλιστών μπροστά στο Δημαρχείο, από όπου ξεκίνησε μια αποκριάτικη πομπή με προορισμό την Πλατεία Ειρήνης και μπροστάρη τον φετινό Καρνάβαλο.

Τον ρυθμό προς την... πυρά, έδινε η Ομάδα Κρουστών “άιΝτος” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κιλκίς ΙΡΙΔΑ σε επιμέλεια του Λευτέρη Αγγουριδάκη, καθώς και πολυμελής ομάδα χάλκινων. 

Στη συνέχεια, εν μέσω χορού, κεφιού και πλούσιου αποκριάτικου θεάματος ανακοινώθηκαν και οι νικήτριες ομάδες στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού, οι "Αστραπές" που έλαβαν έπαθλο αξίας 500 ευρώ και οι "Super Mario Bros" που κέρδισαν έπαθλο αξίας 200 ευρώ, αντίστοιχα.

Αποκορύφωμα της όμορφης βραδιάς που κύλησε με πολύ κέφι, χορό αλλά και ξεφάντωμα, υπήρξε η εντυπωσιακή καύση του Καρνάβαλου στο κέντρο της πλατείας, που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση...

Για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, η δημοτική αρχή Κιλκίς ευχαριστεί ιδιαίτερα:

-Την ψυχή της φετινής Αποκριάς, τον Κιλκισιώτη καλλιτέχνη Χάρη Ισχνόπουλο, που εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε την κατασκευή του Καρνάβαλου, και προσέφερε ένα μοναδικό και απολαυστικό θέαμα στο κοινό ως... Υπουργός Ανάφτυξης. 

-Την εταιρεία ζυμαρικών Eurimac Σταυροχωρίου που προσέφερε το ποσό των 200 ευρώ για την κάλυψη του χρηματικού βραβείου του Διαγωνισμού Καλύτερου Καρναβαλιού, καθώς επίσης και το σούπερ μάρκετ "Συμεωνίδης" που κάλυψε μέρος του χρηματικού επάθλου στο "Κυνήγι του Θησαυρού" της τάξεως των 200 ευρώ.

- Την Εθελοντική Ομάδα "ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ" του Δήμου Κιλκίς και τα μέλη της, για την όπως πάντα πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχή διεξαγωγή του παιχνιδιού "Κυνήγι του Θησαυρού".

-Όλα τα παιδιά και τις ομάδες που συμμετείχαν στο Κυνήγι του Θησαυρού και στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού. 


-Και φυσικά όλους εκείνους, μικρούς και μεγάλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και τίμησαν με την ενθουσιώδη παρουσία τους την όμορφη αυτή βραδιά.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.