Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κράτος διπόδων

Για την αντιγραφή ο Βασίλης Βαλκάνος
Αγαπητά μου μπαμπουινάκια, αραχτός στο ψηλότερο δέντρο της ζούγκλας απολαμβάνω καρύδες φραπέ αλλά δέχομαι και πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας. Αποφάσισα λοιπόν να σας ανακεφαλαιώσω την άριστη παροχή και πρόνοια που έχουν για εμάς τα δίποδα εν εξελίξει που μας κυβερνούν ώστε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα.

Τελευταία βλέπει και ακούει η τριχωτή μυτερή μου κεφαλή από το χαζοκούτι των δίποδων τα καλώς και τα κακώς κείμενα, που οι εγκάθετοι και επιδοτούμενοι διποδοδημοσιογράφοι φροντίζουν μέσω των εκπομπών τους να μας βομβαρδίζουν καθημερινά.

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι σας φαίνονται άδικα και δυσνόητα και πρέπει ως αρχηγός της φυλής να σας τα αποσαφηνίσω.

Δώστε βάση στην νέα τάξη πραγμάτων που ισχύει στην ζούγκλα μας και μην αγχώνεστε γιατί μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο:

Μου λέτε ότι :

- Πάτε στο νοσοκομείο και δεν έχει υλικά περίθαλψης; Κακώς περιμένατε να έχει. Να πάτε σε ιδιωτικό. Πως θα ζήσουν τα ιδιωτικά.

- Πάνε τα παιδιά σας δημόσιο σχολείο και έχει απεργία; Κακώς. Είπαμε να πάτε σε ιδιωτικό γιατί στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία.

- Πάτε στην τράπεζα για δάνειο κίνησης της επιχείρησης σας και δεν σας δίνει; Καλώς γιατί τα έχει δώσει στα μέσα της ενημέρωσης .

- Σας έγινε μείωση μισθού και σύνταξης; Καλώς για να διασφαλιστεί ο μισθός των δίποδων που παριστάνουν τον βουλευτή.

- Είστε άνεργοι; Καλώς για να ξεκουραστείτε γιατί η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη

- Δεν έχετε να φάτε; Καλώς. Διότι τα δίποδα φροντίζουν για την σιλουέτα μας . Άλλωστε η ζούγκλα μας συγκαταλέγεται στον πληθυσμό με τους πιο παχύσαρκους μπαμπουίνους.

- Η απόδοση της δικαιοσύνης αργεί; Καλώς διότι το καλό πράγμα αργεί

- Σας δέρνουν τα ΜΑΤ όταν διαμαρτύρεστε στον δρόμο; Καλώς διότι στη ζούγκλα μας ισχύει η πλήρης τάξη και ησυχία η οποία έτσι διασφαλίζεται.

- Δεν πληρώνετε ΦΠΑ και πάτε φυλακή; Καλώς διότι είστε απατεώνες

- Δεν σας επιστρέφει το ΦΠΑ το δημόσιο; Καλώς, διότι έτσι νιώθει ασφάλεια την οποία ψυχολογικά σας μεταδίδει

- Πληρώνετε ακριβές ασφαλιστικές εισφορές; Καλώς με τέτοιο άριστο σύστημα υγείας που αλλάζει διαρκώς προσαρμοζόμενο στις εξελίξεις.

- Πληρώνετε ακριβά διόδια; Μα καλώς, με την πλειάδα αυτοκινητοδρόμων που οργώνουν την ζούγκλα!

- Διαμαρτύρεστε για τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες; Κακώς η μεγάλη προσέλευση δείχνει την αυξημένη εμπιστοσύνη προς το κράτος της ζούγκλας

- Δεν μ μπορείτε να αφήσετε κληρονομιά στα παιδιά σας; Καλώς γιατί η περιουσία είναι σκοτούρες και τα δίποδα προστατεύουν τα παιδιά.

- Έχετε μετρητά στην τράπεζα ως αποταμίευση για την κακιά ώρα. Κακώς είστε προληπτικοί. Είπαμε όλα πάνε καλά. Δημευθούν από το κράτος!

- Έχετε δεύτερο ακίνητο; Έγκλημα τεράστιο από αμέλεια. Είπαμε είναι σκοτούρες. Το κράτος θα σας απαλλάξει από αυτές

- Έχετε σκάφος; Κακώς με τόση θάλασσα γύρω κινδυνεύετε άμεσα με πνιγμό!

- Φεύγουν τα παιδιά σας στην μετανάστευση; Καλώς διότι οι πληθυσμοί ανέκαθεν ήταν σε κίνηση!

- Δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί; Καλώς γιατί θυμίζουν στρατόπεδα συγκεντρώσεως και το κράτος φροντίζει για την ψυχολογία των μικρών μας τριχωτών.

- Δεν υπάρχει μέριμνα για την τρίτη ηλικία; Καλώς γιατί όπως λέει και το τραγούδι «η ζωή εδώ τελειώνει»

- Σας τάζουν οι δίποδοι υπουργοί μεγάλα έργα που δεν θα γίνουν ποτέ ?καλώς διότι τα όνειρα δημιουργούν εγκεφαλική ευφορία.

- Πληρώνετε πολλούς φόρους; Καλώς έπρεπε να πληρώνετε περισσότερους γιατί τα παιδιά των κυβερνώντων διπόδων εν εξελίξει πρέπει να σπουδάσουν σε ακριβά πανεπιστήμια για να τους διαδεχθούν με το καλό.

- Φοβάστε ότι θα μείνετε χωρίς δουλειά; Κακώς! Δείτε το θετικά αρχίζουν οι μεγάλες διακοπές.

- Αισθάνεστε βρε μορφωμένα τριχωτά ότι καταπατήθηκαν οι αρχές της Γαλλικής επανάστασης περί ισότητας αδελφοσύνης και νομιμότητας; Καλώς διότι επρόκειτο περί αναχρονιστικών απόψεων ενώ τώρα ζούμε σε μοντέρνα συστήματα.

- Σας περνάει απ το μυαλό να αλλάξετε κυβερνώντες. Κακώς δεν ξέρετε ιστορία . Όλοι ίδιοι είναι. Συνήθως δε οι διάδοχοι είναι χειρότεροι.

Εν κατακλείδι

Αισθάνεστε ………………………...κάπως; Καλώς διότι αφού ανέχεστε όλα τα παραπάνω είναι το λιγότερο που μπορείτε να αισθανθείτε. Άλλωστε εσείς τους ψηφίσατε.

Θα σας δώσω όμως και μια τελευταία συμβουλή μην σκέφτεστε πολύ γιατί πέραν του ότι βλάπτει, σε λίγο τα δίποδα εν εξελίξει που παριστάνουν την κυβέρνηση θα φορολογήσουν και την σκέψη!!!

Συνεχίζοντας την καρύδα
Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.