Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Όχι στην συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Τούμπας και Γοργόπης του Δήμου Παιονίας, λέει το ΚΚΕ

Ερώτηση ΚΚΕ
Στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς (2012-2013), με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 1760/19-7-2013) αποφασίστηκε η συγχώνευση του 4/θ Δημ.Σχ.Γοργόπης με το 1ο 6/θ Δημ.Σχ. Αξιούπολης και του 3/θ Δημ.Σχ. Τούμπας με το 8/θ Δημ.Σχ. Ευρωπού, σχολείων του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Μετά από αντιδράσεις γονέων, κατοίκων και φορέων της περιοχής καθώς και τις αρνητικές αποφάσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας και του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας (Αρ.Απόφ.: 184/2012), που είχαν προηγηθεί, ανακλήθηκε η παραπάνω απόφαση για ένα έτος (2013-2014).

Οι γονείς και οι μαθητές των δύο σχολείων είναι ανάστατοι για ακόμα μια φορά, μιας και, ενώ η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες, καμιά επίσημη απάντηση δεν υπάρχει σχετικά με το μέλλον και τη λειτουργία των δύο σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2014-2015).

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι είμαστε αντίθετοι με τις Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις και Υποβιβασμούς σχολείων, μιας και αυτές γίνονται στα πλαίσια των συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών, με στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων, καθώς και στα πλαίσια προώθησης του “νέου σχολείου”, τη μείωση των δαπανών για την παιδεία και τη μεταφορά τους στις τσέπες των γονιών, αλλά και την εισβολή επιχειρήσεων στα σχολεία, ώστε η εκπαίδευση να μετατραπεί σε ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας.

Οι συνέπειες από τις συγχωνεύσεις γίνονται σήμερα ακόμα πιο έντονες. Υπάρχει η εμπειρία από τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις των τελευταίων ετών. Μαθητές στοιβάζονται σε 25άρια-30άρια τμήματα, σε σχολεία χωρίς την κατάλληλη κτιριακή υποδομή και χωρίς την εξασφάλιση ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς τους στα σχολεία.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για περίπου 80 μαθητές, οι οποίοι είναι να μεταφερθούν στα ήδη επιβαρυμένα πολυθέσια γειτονικά σχολεία. Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για κινητικότητα ή και απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα, πως όταν δεν υπάρχει οργανική θέση μονιμότητα δεν υφίσταται.

Η απόφαση για τη συγχώνευση των δύο Δημοτικών Σχολείων θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των μαθητών.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να αναστείλει οριστικά την απόφαση συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Τούμπας και Γοργόπης του Δήμου Παιονίας;

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.