Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

"Όχι στα ψευτοδιλήμματα"

Στέφανος Τσιόνκης
Υποψήφιος Δήμαρχος
δήμου Παιονίας
Δελτίο τύπου της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Παιονίας 
Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ των δύο Υποψήφιων Δημάρχων του Δήμου Παιονίας, του κ.Χρήστου Γκουντενούδη και του κ.Κωνσταντίνου Σιωνίδη. Ανακοινώσεις, οι οποίες περιορίστηκαν σε μια προσωπική διαμάχη και αποπροσανατολίζουν την κουβέντα από τα πραγματικά και παράλληλα κρίσιμα προβλήματα του τόπου. Προβλήματα, που οφείλουν να είναι στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας, καθώς σε αυτά θα κληθεί ο καθένας να προτείνει λύσεις.

Αυτή τη στιγμή δε χωρούν μικροπολιτικές τακτικές, αφού δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα χρήσιμο στο επίπεδο αντιπαράθεσης, που οφείλει να τίθεται σε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων. Η περίοδος, που διανύουμε, με τις συνέπειες της κρίσης να είναι εμφανείς στη ζωή όλων δεν επιτρέπει να ασχολούμαστε με τα επουσιώδη και με ψευτοδιλήμματα συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού.

Οφείλουμε να αναδείξουμε τα ζητήματα του τόπου μας και να προτείνουμε λύσεις για τους πολίτες αλλά κυρίως ΜΑΖΙ με τους πολίτες. Οφείλουμε να θέσουμε τις προϋποθέσεις για ένα συμμετοχικό δήμο, στον οποίο οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις για τον τόπο τους και όχι να τους οδηγούμε στην απαξίωση της πολιτικής και της συμμετοχής τους σε αυτήν. Τέτοιου είδους "κόντρες" είναι κενές ουσίας, αφού αποδεικνύουν το παλιό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο όμως οι πολίτες έχουν επιλέξει να το αφήσουν στο παρελθόν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, αλλά και για το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του καλούμε ως Α.Ρ.ΣΥ τους υπόλοιπους υποψηφίους σε έναν ανοιχτό, δημόσιο διάλογο, ο οποίος θα θέσει την πολιτική αντιπαράθεση σε ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων και όχι γύρω από μικροπολιτικά τερτίπια του παλιού, απαξιωμένου και φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Για έναν Δήμο της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου