Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δημοπρατείται η μίσθωση ακινήτου για στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Oι πολύμηνες και συστηματικές προσπάθειες του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά και της Προέδρου του ΔΣΚ Ευρώπης Αρτόγλου προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της στέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του Κιλκίς σε αξιοπρεπές κτήριο αποδίδει καρπούς και ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση προκήρυξης της δημοπράτησης για τη μίσθωση κατάλληλου ακινήτου στην πόλη του Κιλκίς.
Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου εντός των αμέσως προσεχών ημερών πρόκειται να προκηρύξει τη δημοπράτηση μίσθωσης ακινήτου το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, της Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ειρηνοδικείου Κιλκίς σε κτήριο υπέρ τα 2.000 τ.μ. Το σχετικό προσχέδιο της προκήρυξης απεστάλη προς τη Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης έλαβε έγκριση τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου από τον Γενικό Γραμματέα και απομένει η δημοσίευση της διακήρυξης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 3130/28-3-2003.

Προηγήθηκε απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη συστέγαση των ως άνω υπηρεσιών ενώ στη σχετική διακήρυξη ορίζεται και το ανώτατο μίσθωμα (3.800 ευρώ μηνιαίως). Ταυτόχρονα η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει δώσει τις εγκρίσεις που απαιτούνται για την απόφαση μετεγκατάστασης.

Ενόψει των εξελίξεων αυτών ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Η ημέρα που οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης θα στεγάζονται στο Κιλκίς σε αξιοπρεπές και άνετο κτήριο είναι πλέον πολύ κοντά. 

Η τελική πράξη για την μίσθωση του οικήματος υπογράφηκε ήδη και τα πάντα δρομολογήθηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο. Απαιτήθηκε κόπος και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο με τις δικαστικές αρχές του τόπου μας, το Δικηγορικό Σύλλογο και συστηματική πίεση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. 

Είμαι ευτυχής καθώς αποδεικνύεται και στο ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου ότι η κοινή και συντονισμένη προσπάθεια αποδίδει πάντα καρπούς προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Αποδείχθηκε σχετικά πρόσφατα στο θέμα της τρίτης πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς, αποδεικνύεται τώρα και στο Δικαστικό και οι πολίτες του ν. Κιλκίς να είναι βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί εντός των ημερών και για το ζήτημα που ανέκυψε με την κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας- κόμβου Ασσήρου»

1 σχόλιο:

  1. Υποθέτω ότι η προκήρυξη ...θα γράφει και το ονοματεπώνυμο του μειοδότη! όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τον άθλιο χώρο που στεγάζονταν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.