Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2014

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014 (Α.Υ. - Π.Α. – Π.Θ.) θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση Παρουσίασης των δράσεων των ομάδων των σχολείων, με τίτλο «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2014»:
1. Στην Παιονία, από Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 έως Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αξιούπολης και ώρα 09:00 έως 13:00 :

· Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 - Παρουσίαση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής.

· Τρίτη 13 Μαΐου 2014 – Παρουσίαση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

· Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 – Παρουσίαση προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων.

2. Στο Κιλκίς, από Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 έως Τετάρτη 22 Μαΐου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ώρα 09:00 έως 13:00.

· Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 - Παρουσίαση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής.

· Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 - Παρουσίαση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

· Τρίτη 20 Μαΐου 2014 - Παρουσίαση προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων.

· Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 - Παρουσίαση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

· Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 - Παρουσίαση προγραμμάτων Σχολικού Εκφοβισμού

και Σεξουαλικής Αγωγής (ΝΗΡΕΑΣ).

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές - Διευθύντριες όπως ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Α.Υ. - Π.Α. – Π.Θ.) κατά το τρέχον σχολικό έτος και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση, να συμπληρώσουν τη συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής Σχολείου και να την αποστείλουν στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την Δευτέρα 07 Απριλίου 2014 (στο φαξ 23410-22339 - 29194, υπόψη κ. Ιωάννη Κ. Λιναρδάκη).

Η παρουσίαση του κάθε προγράμματος μπορεί να γίνει είτε με δεκάλεπτη εισήγηση, είτε με δρώμενο, είτε με πόστερ (90χ70). Τα σχολεία – καθηγητές που θα συμμετέχουν στη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2014, θα έχουν προτεραιότητα στις μελλοντικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργανώνει το γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Όσα σχολεία επιθυμούν, μπορούν να διοργανώσουν εκδήλωση παρουσίασης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Α.Υ. – Π.Α. – Π.Θ.) στο χώρο του σχολείου ή σε άλλο δημόσιο χώρο, αποστέλλοντας πρόσκληση, πρόγραμμα παρουσιάσεων και τα αντίστοιχα παραστατικά.

Μπορούν να συμμετέχουν με αίτησή τους έως είκοσι (20) εκπαιδευτικοί, σε κάθε σεμινάριο - εργαστήριο, που δεν έχουν αναλάβει πρόγραμμα στις Σχολικές Δραστηριότητες 2013 – 2014, με απώτερο στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων τη νέα σχολική χρονιά, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τα δίκτυα συνεργασίας.

Eπίσης, παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές, Διευθύντριες - Υπεύθυνοι καθηγητές, καθηγήτριες όπως αποστείλλουν τα τελικά αποτελέσματα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2013-2014 σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.

Τα αποτελέσματα πρέπει να περιέχουν τα παρακάτω στοιχεία:
- τον τίτλο του προγράμματος,
- τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών,
- τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών,
- τα κριτήρια επιλογής του θέματος,
- τους στόχους του προγράμματος,
- μια μικρή θεωρητική εισαγωγή για το θέμα,
- τις δραστηριότητες (περιγραφή – φωτογραφίες), την επεξεργασία των στοιχείων (δεδομένα ερευνών, πίνακες, γραφήματα, ερωτηματολόγια κ.ά.),
- τα συμπεράσματα του προγράμματος,
- τις πιθανές προτάσεις ή οποιοδήποτε άλλο επιπλέον στοιχείο θεωρούν σημαντικό οι ομάδες.



Επίσης, πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από σύντομη Έκθεση Αξιολόγησης και Βεβαίωση ολοκλήρωσης ή μη του προγράμματος από το Διευθυντή - Διευθύντρια του σχολείου συμφώνα με το Σχέδιο Υποβολής Προγράμματος που είχε υποβληθεί.



Παρακαλούμε οι κ. Διευθυντές - Διευθύντριες όπως ενημερώσουν ενυπόγραφα όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους.





Στο τέλος της Γιορτής Μαθητικής Δημιουργίας 2014 θα δοθεί Βεβαίωση Εισήγησης, Συμμετοχής αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.