Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς για την παράταση της ζωής του φρέσκου γάλακτος

Με την κατωτέρω επιστολή η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και κοινοποιήθηκε στον Γεν. Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, στην Γραμματεία Αγροτικού ΝΔ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, ο τομέας Αγροτικού της ΝΟΔΕ Κιλκίς εκφράζει τους προβληματισμούς του. Αναλυτικά το περιεχόμενο έχει ως κάτωθι.
"ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

Ενόψει της εκδηλωμένης πρόθεσής να παραταθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 ημέρες στις 9 ημέρες, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει μια τέτοια ρύθμιση καθώς,αφενός ο 'Ελληνας καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από το ράφι όποιο είδος γάλακτος θέλει φρέσκο ή μακράς διαρκείας, αφετέρου μια τέτοια ενέργεια το μοναδικό ουσιαστικά αποτέλεσμα που θα έχει είναι η παραπλάνηση των Ελλήνων καταναλωτών βαφτίζοντας το γάλα 9 ημερών φρέσκο όταν αυτό θα έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία αλλοιώνοντας πολλά από τα συστατικά του φρέσκου γάλακτος.

Εξάλλου θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συρρίκνωση ο κλάδος της κτηνοτροφίας (συγκεκριμένα η αγελαδοτροφία) που ήδη με τις ασκούμενες πολιτικές έχει μειωθεί κατά 50% με ολέθρια αποτελέσματα και για την εθνική οικονομία καθώς, υπενθυμίζουμε ότι υπολειπόμαστε κατά 200.000 τόνους της εθνικής ποσόστωσης και εισάγουμε περί τους 700.000 τόνους αγελαδινό γάλα σε διάφορες μορφές.

Τους μόνους που θα ευνοήσει μια τέτοια απόφαση-ρύθμιση είναι οι γνωστοί λίγοι που ελέγχουν την αγορά των τροφίμων στη χώρα και επιδιώκουν διαρκώς αυξανόμενα κέρδη εισάγοντας αθρόα γάλα (ελεγχόμενης) ποιότητας πουλώντας το ως φρέσκο.

Αν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση να μειωθεί η υψηλή τιμή του φρέσκου γάλακτος στο ράφι, πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια στην έλλειψη ανταγωνισμού, στην υπέρ-φορολόγηση των εταιρειών, στο υψηλό ενεργειακό κόστος, στο μεγάλο κόστος δανεισμού.

Επειδή η διαβούλευση και ο διάλογος μεταξύ κυβερνώντων και παραγωγών -αγοράς αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση .

Επειδή η Κυβέρνησή έχει δείξει πλείστες φορές ότι σέβεται και υπολογίζει τον Έλληνα κτηνοτρόφο-παραγωγό .Ελπίζουμε πως δεν θα ληφθεί μία απόφαση βιαστικά που ωφελεί προκλητικά τους ολίγους βλάπτοντας τους πολλούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.