Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νομοθετική πρόβλεψη για τη ρύθμιση των δημοτικών οφειλών

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τη ρητή δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη απέσπασε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στη σημερινή συνάντησή τους, όπου ο βουλευτής του νομού έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι του νομού, δημότες και των δυο δήμων (Κιλκίς και Παιονίας) αλλά και οι ίδιοι οι δήμοι από τη μη δυνατότητα ρύθμισης των δημοτικών οφειλών.
Όπως είναι γνωστό οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημοτών συνολικά για το νομό Κιλκίς ανέρχονται πλέον σε εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς ρύθμιση της πληρωμής οι οφειλέτες δημότες υφίστανται επώδυνες συνέπειες λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών τους, η οποία γίνεται πλέον υποχρεωτικά από τις υπηρεσίες των δήμων.

Ωστόσο το μέτρο, εκτός από επαχθές είναι και ατελέσφορο για τα ταμεία των δήμων, αφού η οικονομική δυσπραγία δεν επιτρέπει σε δημότες να εξοφλήσουν τμηματικά χωρίς υπέρογκες επιβαρύνσεις τις οφειλές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο δήμοι του νομού έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών τη ρύθμιση των δημοτικών οφειλών, ρύθμιση που ίσχυε μέχρι που έληξε πριν δυο χρόνια.

Ο κ. Μιχελάκης ύστερα από την αναλυτική ενημέρωση του κ. Γεωργαντά δεσμεύτηκε ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου, θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για τη ρύθμιση των δημοτικών οφειλών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.