Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Επιτυχημένη εκδήλωση για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, η ομιλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου με θέμα «Συνεργασία γονέων και ειδικών για την έγκαιρη αντιμετώπιση ψυχοσυναισθηματικών και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων του παιδιού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, σε συνεργασία με το Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Το παραμύθι της πεταλούδας» και το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.

Η Δρ. Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, αναφέρθηκε στους τρόπους δόμησης της αυτοεκτίμησης στο παιδί σαν προϋπόθεση στη μάθηση. Στη συνέχεια η κ. Ιωάννα Παπαευσταθίου, παιδίατρος, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του παιδιάτρου στην παρακολούθηση του παιδιού. 

Τέλος, ο παιδοψυχίατρος Ιγνάτιος Καφαντάρης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στην ανάπτυξη του παιδιού πριν από το σχολείο και στη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης και πρώιμης παρέμβασης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Φώτης Μωρόγιαννης, ψυχίατρος και Δρ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί και την ομαλή του πορεία στο σχολείο. 

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως το Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου δραστηριοποιείται στα Ιωάννινα, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ψυχολογικής Στήριξης και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.