Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

«Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή,...».

"Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς , Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται , στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στις 23 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρες 09:30 έως 14:00, εισαγωγική ημερίδα με θέμα «Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή,...». 
Η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική ζωή είναι θέματα καθημερινά. Κυρίως όμως είναι θέματα επιλογών, ικανοποίησης αναγκών, ποιότητας ζωής και σύνδεσης και σχέσης με άλλους ανθρώπους. Παρόλα αυτά οι συζητήσεις γύρω από τα θέματα αυτά προκαλούν στους περισσότερους αμηχανία και ντροπή, με αποτέλεσμα ,είτε να είναι ελάχιστες, είτε να αποφεύγονται συστηματικά.

Τι γίνεται όταν τα παιδιά αρχίζουν να κάνουν ερωτήσεις; Τι γίνεται όταν οι έφηβοι αρχίζουν να πειραματίζονται με το σεξ; Οι γονείς, άλλοτε δεν έχουν απαντήσεις κι άλλοτε εθελοτυφλούν. Το εκπαιδευτικό σύστημα, ως φορέας γνώσης και παιδείας στη σημερινή εποχή που χαρακτηρίζεται από καταιγισμό πληροφοριών, τι θέση παίρνει απέναντι σ’ αυτή τη σημαντική πτυχή της ζωής μας;

Στην ημερίδα αυτή θα υπάρξει η δυνατότητα να συζητηθούν η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική αγωγή, οι αντιλήψεις ενηλίκων και εφήβων για το σεξ, οι μύθοι που υπάρχουν, να διερευνηθούν οι γνωστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών σχετικά με τα παραπάνω θέματα καθώς και να αναζητηθεί από κοινού ένα νέο στίγμα, που μπορεί να συν-διαμορφώσει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς (κατά προτίμηση Γυμνασίων) και θα έχει τη μορφή εισηγήσεων και βιωματικών διαδικασιών.

Μπορούν να συμμετέχουν έως τριάντα ( 30 ) εκπαιδευτικοί, κατά προτίμηση 2-4 από κάθε σχολείο, με απώτερο στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής τη νέα σχολική χρονιά, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», αξιοποιώντας τα δίκτυα συνεργασίας γονέων – εκπαιδευτικών – εφήβων.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα του ΝΗΡΕΑ στο χώρο του ΝΗΡΕΑ, Βυζαντίου 10, Κιλκίς .

Επισημαίνουμε και τονίζουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν .

Παρακαλούνται οι κ. κ. Διευθυντές – Διευθύντριες και οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να αποστείλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα και η ειδικότητα των συναδέλφων, στο email : politistika@dide.kil.sch.gr , ή στο fax 2341029194 , σύμφωνα με το υπόδειγμα που ακολουθεί , μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013."

1 σχόλιο:

  1. Μήπως είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουμε τις σχολικές εκδρομές ?? Έλεος δηλαδή με τους καθηγητές που ξεσηκώνουν τα παιδιά ντε και καλά μπορούν η οχι για να πάνε εκδρομή 1η 2α 3η Λυκείου Και φυσικά οι γονείς δεν έχουν την δύναμη σε αυτή την ηλικία να αντισταθούν, άρα μια ομάδα παιδιών που δεν θα πάνε θα είναι οι περιθωριακοί του σχολείου Μαθαίνει το ίδιο το σχολείο στους μαθητές του πως να ειναι ατομιστές και να μην τους ενδιαφέρει για τίποτα και για κανένα Ντροπή..... αυτό έχω να πω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.