Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή Επιμελητηρίου προς Στουρνάρα για χορήγηση περιόδου χάριτος αποπληρωμής δανείων για επιχειρήσεις

"Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, οι οποίες έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της Υ.Α. 2/54979/0025/23.7.2009 και αφορούσε χορήγηση δανείων συναρτήσει του ετήσιου μισθολογικού κόστους με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Εν συνεχεία το Υπουργείο σας εξέδωσε την υπ’ αριθ. 2/64312/0025/12.9.2011 Υ.Α, με την οποία η χορηγηθείσα εγγύηση παρατάθηκε από τα 4 έτη στα 10. 
Όμως σας είναι γνωστό ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον βαίνει συνεχώς επιδεινούμενο με αποτέλεσμα επιχειρήσεις, που έκαναν χρήση του ευνοϊκού καθεστώτος ακόμα και με αυτήν την σημαντική τροποποίηση, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τακτή αποπληρωμή των τρεχουσών δόσεων. 

Παράλληλα σε αντίστοιχες περιπτώσεις χορήγησης δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, όπως με την Υ.Α. 2/27281/0025/8-8-2006, δόθηκε η δυνατότητα με μεταγενέστερη τροποποιητική, και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθ. 2/31728/0025/2010 Υ.Α, μιας σύντομης περιόδου χάριτος 3 ετών, προκειμένου οι εταιρίες, που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να βοηθηθούν στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή συγκυρία. 

Σας μεταφέρουμε το εύλογο αυτό αίτημα μελών μας περί χορήγησης περιόδου χάριτος, που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ικανοποιηθεί ως δίκαιο, χωρίς δημοσιονομικό κόστος και ανάλογο αντίστοιχων ρυθμίσεων.

Ευχαριστώντας εκ των προτέρων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.