Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η επίθεση στη ΝΔ προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ -Φόβοι για νέο χτύπημα

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά και από τη χθεσινή επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αφού οι σφαίρες των δραστών κατάφεραν να φτάσουν ακόμα και μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Η ΕΛ.ΑΣ περίμενε να ολοκληρωθεί η βαλλιστική έρευνα στα όπλα, ώστε να φανεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί παλιότερα σε κάποια άλλη επίθεση, ωστόσο η είδηση που ήρθε από τα εργαστήρια της Ασφάλειας, ήταν πως τα δύο όπλα ήταν «καθαρά» και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.

Η ανησυχία λοιπόν στις τάξεις των επικεφαλής της Αστυνομίας είναι έκδηλη, αφού εκφράζονται φόβοι πως υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής στην εποχή της «βαριάς τρομοκρατίας», με το αντάρτικο των πόλεων να ανασυντάσσεται, ενώ στην ΕΛ.ΑΣ ο βαθμός ετοιμότητας είναι στα ύψη, καθώς υπάρχουν φόβοι και για νέο χτύπημα.

Ηδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν σημειωθεί 19 επιθέσεις που δεν θεωρούνται απλά τυχαίες. Μάλιστα η πληροφορία που ήθελε τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ εκτός από καλάσνικοφ είχαν μαζί τους και εκτοξευτή ρουκέτας, τον οποίο δεν χρησιμοποιήσουν, είτε επειδή δεν πρόλαβαν, είτε επειδή δεν θέλησαν προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το μέχρι που ήταν ικανοί να φτάσουν οι τρομοκράτες.

Η σφαίρα πέρασε πάνω από την καρέκλα του Αντώνη Σαμαρά
Ο Κωνσταντίνος Μπούρας, στενός του συνεργάτης του πρωθυπουργού και διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο άνθρωπος που έμαθε πρώτος για την επίθεση και ξύπνησε τα χαράματα τον πρωθυπουργό για να τον πληροφορήσει πως τα γραφεία της ΝΔ δέχθηκαν επίθεση, ενώ μετά σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την πορεία της σφαίρας στο γραφείο του. Μάλιστα στη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του ΣΕΒ, είπε δε ότι η σφαίρα προτού πέσει στο πάτωμα πέρασε πάνω από την καρέκλα όπου συνήθως κάθεται.

Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες,η Ελληνική Αστυνομία επικεντρώνει το «ενδιαφέρον» της γύρω από τέσσερα συγκεκριμένα σενάρια σε ότι αφορά τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης:
Η αναγέννηση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών η οποία στο παρελθόν είχε στο οπλοστάσιο της τόσο Καλάσνικοφ όσο και magnum.
Η επανεμφάνιση του ηγετικού στελέχους του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη ο οποίος φυγοδικεί εδώ και μήνες καθώς είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου.
Η εμφάνιση ενός νέου τμήματος της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Η οργάνωση ΟΠΛΑ που είχε εμφανιστεί και μοναδική φορά τον Οκτώβριο του 2009 με την επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος στην Αγία Παρασκευή και τότε με τη χρήση Καλάσνικοφ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλάΤο πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο των δραστών, οι οποίοι ήξεραν που και πότε θα πατούσαν τη σκανδάλη για να καρφώσουν μία σφαίρα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά σε συνδυασμό με τα σημάδια «χαλάρωσης» της φύλαξης στο σημείο έχουν προκαλέσει προβληματισμό και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια του κτιρίου:
Γιατί δεν υπάρχουν αλεξίσφαιρα τζάμια, ειδικά στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί περισσότερες κάμερες που θα μπορούσαν να είχαν καταγράψει καλύτερα τα χαρακτηριστικά, αλλά και τις κινήσεις των δραστών.
Γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα συγκεκριμένα μέτρα πεζής και εποχούμενης φύλαξης του κτιρίου.

Η επίθεση στη Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη ένοπλη τρομοκρατική ενέργεια μετά την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για την ανασυγκρότηση του αντάρτικου πόλης και πλέον περιμένουν την προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση.

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.