Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Από τους κιλκισιώτες βουλευτές ψήφισαν ναι ο Γεωργαντάς, όχι η Αγαθοπούλου ενώ απείχε ο Παραστατίδης
Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και την διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών επί συγκεκριμένων άρθρων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 166 βουλευτές,, ενώ καταψήφισαν 123 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».

Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και η Χρυσή Αυγή, καταψήφισαν την αρχή και όλα τα άρθρα για τα οποία διεξήχθησαν ονομαστικές ψηφοφορίες.

Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 35 (που περιλαμβάνει τις περικοπές του επιδόματος των μακροχρόνια ανέργων, την καταβολή του ΕΚΑΣ μονάχα μετά το 65ο έτος της ηλικίας του ενδιαφερόμενου, τη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης για καταγγελία χωρίς προειδοποίηση και άλλα αντίστοιχα μέτρα του υπουργείου Εργασίας), όπως είχε πράξει και κατά την συζήτηση των αντίστοιχων εργασιακών μέτρων που είχαν κριθεί ως προαπαιτούμενα της δόσης του Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που καταψήφισε το άρθρο 35 για τα εργασιακά μέτρα.

Το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση, και δεν συμμετείχε ούτε στην ψηφοφορία.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε «παρών» επί των άρθρων. Αντίστοιχη στάση τήρησε και ο Πάρις Μουτσινάς.

Ο Μιχάλης Κασής, καταψήφισε το άρθρο 35 και το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική παιδεία και τα φροντιστήρια). «Παρών» δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ενώ «όχι σε όλα» ψήφισε ο Νίκος Σταυρογιάννης.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση επί της ρύθμισης με την οποία επικαιροποιείται ουσιαστικά η δανειακή σύμβαση της χώρας μας, μετά την ανταλλαγή των ομολόγων του δημοσίου.

Σταϊκούρας: Αναγκαίες για την εκταμίευση των δόσεων οι ρυθμίσεις
Ως το νομοθέτημα, με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτική της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι περιέχει ρυθμίσεις αναγκαίες για τη συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του μηχανισμού στήριξης και την εκταμίευση της δόσης του δανείου, συνολικά, 52,3 δισ.

Από αυτά, όπως ανέφερε, εκταμιεύθηκαν τα 34,3 δισ., τα οποία αποτελούν την πρώτη ανάσα για τη χώρα έπειτα από ένα εξάμηνο, στη διάρκεια του οποίου είχε διακοπεί η χρηματοδότηση και οι συνθήκες έγιναν ιδιαίτερα πιεστικές.

«Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Η στάση αυτή της συνέπειας συνεχίζεται με την υπό συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, καθώς, όπως σημείωσε:

- Ρυθμίζονται συνταξιοδοτικά θέματα του Δημοσίου, επιδιώκοντας αφενός την εδραίωση της ίσης αντιμετώπισης των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου την ενδυνάμωση του αισθήματος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το πρώτο επιτυγχάνεται με την ίση μεταχείριση των υπαλλήλων της Βουλής και όλων των υπόλοιπων υπαλλήλων του κράτους, και στα συνταξιοδοτικά και στα μισθολογικά. Οι πάσης φύσεως αποδοχές και επιδόματα που καταβάλλονται στους υπάλληλους της Βουλής δεν μπορούν να υπολείπονται ούτε και να υπερβαίνουν τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα που καταβάλλονται στους υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών, συγκεκριμένων κλάδων και υπηρεσιών. Οι διατάξεις τίθενται σε ισχύ μετά την αποστολή, από τον υπουργό Οικονομικών, των σχετικών μισθολογικών στοιχείων στον πρόεδρο της Βουλής. Το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης εξασφαλίζεται με την εξαίρεση των συνταξιούχων συμπολιτών με υψηλά ποσοστά αναπηρίας.

- Διευθετούνται θέματα που αφορούν το ΤΑΥΠΕΔ, ορίζοντας ότι τα μερίσματα που εισπράττει το ταμείο από τη συμμετοχή του σε ανώνυμες προς αποκρατικοποίηση εταιρείες αποτελούν έσοδα του κρατικού υπολογισμού.

- Επιταχύνονται οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ, κυρίως, μέσω της υποχρεωτικής χρήσης του πληροφοριακού συστήματος συσσώρευσης κρατικών ενισχύσεων, της διευκόλυνσης της πληρωμής των έργων μέσω της ΤτΕ, της εξάλειψης των προσκομμάτων σε διαγωνισμούς συγχρηματοδοτούμενων έργων και της άρσης φαινομένων διακριτικής μεταχείρισης.

- Διευρύνονται οι χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΤΕΑΜ στοχεύοντας στη σημαντική διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας.

- Εισάγονται φορολογικές διατάξεις στο πλαίσιο της ίσης κατανομής της φορολογικής επιβάρυνσης, ενώ, επιβάλλεται και φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

- Αναδιαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο σύναψης συμβάσεως μεταξύ του ΕΟΠΠΥ και των παρόχων Υγείας.

- Βελτιώνεται το περιβάλλον και οι συνθήκες για την υλοποίηση το προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, διευθετώντας, παράλληλα, μια σειρά από εκκρεμότητες, αναφορικά με τη συμβατότητα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και την ΕΕ (π.χ. ΟΔΙΕ και ΟΣΕ).

- Εγκρίνονται τα σχέδια των συμβάσεων τροποποίησης, δηλαδή, των συμβάσεων επί των οποίων πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη επιτυχημένη επαναγορά ελληνικού χρέους και αποδέσμευση της δόσης (που αντιστοιχεί στο 27% του ΑΕΠ).

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, εμπεριέχεται μία σημαντική θεσμική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση και διασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και πειθαρχίας.

http://www.ethnos.gr

5 σχόλια:

  1. Δεν αναφερεται ο Παραστατιδης τι ψηφισε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι παει να πει απεχω κ.Παραστατιδη?Παει να πει ανευθυνη πολιστικη σταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 166 προδότες... Έλληνα τελικά έχεις τους πολιτικους που σου αξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο γιωργαντακος παλι ναι σε ολα/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι μόνο οι ανεγκέφαλοι λένε ναι σε όλα

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.