Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο Τουγρούλ και ο Κεμάλ επισκέφθηκαν τον Παύλο

Την περασμένη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κιλκίς ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσ/νίκη κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν συνοδευόμενος από τον Εμπορικό Ακόλουθο κ. Κεμάλ Σινάν Τουζούν και από στελέχη του Προξενείου. 
Στο Επιμελητήριο τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Παύλος Τονικίδης, ο Αντ/δρος κ. Πέτρος Καρβουνίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Κολεσιώτου, Κ. Χαρτοματσίδης, Π. Αμοιρίδης και Σπ. Θεοφανίδης. Επίσης παραβρέθηκαν στη συνάντηση και Πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων ο κ. Π. Καλτσίδης και ο κ. Σ. Παντελίδης.

Όπως τόνισε ο Τούρκος Πρόξενος έχει προγραμματίσει αυτές τις συναντήσεις στο χώρο ευθύνης του Προξενείου του, με στόχο μια πρώτη επαφή ιδιαίτερα με τους επιχειρηματικούς φορείς, όπως τα Επιμελητήρια. Συνέχισε λέγοντας ότι βρίσκεται στη διάθεση όλων για οποιοδήποτε ενδιαφέρον προκύψει από επιχειρηματίες του Κιλκίς που θέλουν να συμμετέχουν σε κλαδικές ή γενικές εκθέσεις στην Τουρκία.

Επίσης αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε συνεργασίες επιχειρηματιών, ώστε οι σχέσεις των λαών των δύο πλευρών να δημιουργήσουν γέφυρες καλύτερης γειτονίας και φιλίας.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε ένα πολύ ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Γενικός Πρόξενος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά του Προξενείου να στηρίξουν το όποιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρξει, αρκεί να οργανωθεί και σχεδιαστεί αντίστοιχα από τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αφού καλωσόρισε τον Πρόξενο και τον Εμπορικό Ακόλουθο τους ευχαρίστησε για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την διάρκεια της συνεργασίας και φυσικά για την αποδοχή της πρότασης να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στην επίσκεψη αυτή, ξεκινώντας έμπρακτα από την υπόδειξη ενός αντίστοιχου φορέα για αδελφοποίηση.

Ο κ. Τονικίδης έδωσε ακολούθως έμφαση στο γεγονός της ανάγκης τέτοιων συνεργασιών και τόνισε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η ιστορία των δύο πλευρών αρκεί να διαβαστούν σωστά αυτά που ενώνουν τους δύο λαούς και όχι αυτά που τους διχάζουν. Το κοινό επιχειρηματικό περιβάλλον που έχουμε δεν μας επιτρέπει να ολιγωρούμε και να ματαιοπονούμε εις βάρος και των δύο πλευρών εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει το Αιγαίο γέφυρα συνεργασιών προς όφελος και των δύο πλευρών. Επίσης τόνισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας, φαίνεται να είναι οικονομικό, κατ’ ουσίαν όμως είναι κοινωνικό. Η Ελληνική οικονομία δεν άντεξε τις πιέσεις που δέχθηκε μέσα από τα τοξικά οικονομικά παράγωγα του παγκοσμιοποιημένου συστήματος αφού όπως φάνηκε επιλέχθηκε ως αδύναμος κρίκος να παίξει αυτόν τον ρόλο. Δεν υπολόγισαν όμως κάτι που ούτε στατιστικά καταγράφεται, ούτε υπάρχουν τεχνικές να προσδιοριστεί. Η ψυχή του Έλληνα, οι ¨ανθρώπινοι πόροι¨ όπως λέγεται οικονομικά. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα και η ευελιξία που διακρίνει την οικονομία μας θα φέρουν πολύ πιο σύντομα την ανάκαμψη και θα δώσουν προοπτική και όραμα στους Έλληνες.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσφερε τσάι στους επισκέπτες και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Μετά τη συνάντησή τους στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοί του συνόδεψαν την αποστολή στη συνάντησή τους στο Διοικητικό Κέντρο της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, όπου και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρό της κ. Β. Σεργιανίδη. Κατόπιν ο Τούρκος Πρόξενος και ο Εμπορικός Ακόλουθος επισκέφθηκαν τις επιχειρήσεις ΑΛΟΥΜΥΛ και ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ όπου και συναντήθηκαν αντίστοιχα με τους κ.κ. Γ. Μυλωνά και Ν. Κουκούντζο. Η επίσκεψη του Τούρκου Πρόξενου και του Εμπορικού Ακόλουθου ολοκληρώθηκε με επιτυχία.





1 σχόλιο:

  1. "Μετά από την τρομερή αυτή συνάντηση θα πήγαν και για κάνα κοψίδη δε μπορεί να την έβγαλαν με χυμό Αμίτα και κέικ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.