Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση του προγράμματος LEADER στο Επιμελητήριο Κιλκίς


Το Επιμελητήριο Κιλκίς και η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. διοργανώνουν ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος LEADER (Λίντερ) στο πλαίσιο της 3ης προκήρυξής του, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα συνεδρίων «Βασίλης Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου Κιλκίς, στις 6 μ.μ.

Το πρόγραμμα LEADER επιχορηγεί με 50%, κυρίως επενδύσεις πολύ μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων (υπό σύσταση ή υφιστάμενων) σε μια τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων όπως: μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, παραγωγή βιοτεχνικών προϊόντων, παραγωγή ειδών διατροφής, τουριστικές δραστηριότητες, επισιτιστικές δραστηριότητες, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, παροχή υπηρεσιών κ.ά.

Το πρόγραμμα LEADER συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να κάνουν πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα. Λόγω της συνολικής του διαχείρισης τοπικά, από την ΑΝΚΙ, έχει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ όπως η άμεση αξιολόγηση των προτάσεων, η άμεση πιστοποίηση των επενδυτικών δαπανών και η άμεση εκταμίευση της επιχορήγησης.

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν όλες οι δράσεις του προγράμματος, οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες και δαπάνες, τα ποσοστά επιχορήγησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων, οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιολόγησης, ενστάσεων, ένταξης καθώς και ο τρόπος και οι όροι υλοποίησης των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου