Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Ξεπερνώντας τα ταμπού στην οικογένεια»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών εισηγήσεων από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, με εισηγήτρια την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια (M.Sc.) Έλλη Φρεγγίδου, την Κυριακή 15/12 και ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. H εισήγηση που πραγματοποιήθηκε είχε θέμα: «Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Ξεπερνώντας τα ταμπού στην οικογένεια».

Το ενδιαφέρον του κοινού κρατήθηκε αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Η κα Φρεγγίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της σεξουαλικότητας των παιδιών και των εφήβων, καθώς και στη σεξουαλική τους ανάπτυξη σε όλα τα στάδια της ζωής τους. 
Στη συνέχεια, μίλησε για τη σχέση γονέων και παιδιών στο πλαίσιο αυτού του ζητήματος και αναλύθηκε το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τόσο από τους γονείς όσο και από το σχολείο. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ομοφυλοφιλία, τα κοινωνικά στερεότυπα, τα ταμπού, τους μύθους και τις προκαταλήψεις γύρω από το σεξ. 

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ της ψυχολόγου και του κοινού, στον οποίο συμμετείχαν, ως επί το πλείστον, γονείς που εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.