Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων για την κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας - κόμβου Ασσήρου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Μονομελές Πολιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα γίνει η εκδίκαση της αίτησης του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενο από τον κηρύξαντα την απαλλοτρίωση Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων 420 ιδιωτών- ιδιοκτητών στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης Νέας Σάντας - Κόμβου Ασσήρου και να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση Κιλκίς – Θεσσαλονίκης με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας του Βουλευτή και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς είναι θετική πλην όμως ο χρόνος πιέζει καθώς η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης της εργολαβίας λήγει το Δεκέμβριο του 2015 καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. 


Με δεδομένο ότι έχουν κατατεθεί ήδη και αναμένεται να κατατεθούν και νέες αυτοτελείς αιτήσεις αποζημίωσης από τους ιδιοκτήτες, οι οποίες υποχρεωτικά θα συνδικαστούν με την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου υπάρχει ο κίνδυνος τελικώς η έκδοση της σχετικής απόφασης να καθυστερήσει σημαντικά.

Για την αποφυγή πιθανών περιπλοκών και τη διασφάλιση της έγκαιρης περάτωσης του έργου ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς ανέλαβε πρωτοβουλία και συναντήθηκε ήδη με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Απαλλοτριώσεων Δ12 του ΥΠΕΚΑ κ. Σαραντινό Ιωάννη και διερεύνησε μαζί του τη δυνατότητα της επιλογής και της διαδικασίας επίταξης για την εκτέλεση του έργου παράλληλα με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. 

Μετά τη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε συνεργασία τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γκουντενούδη όσο και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα , οι οποίοι επιθυμώντας τη διασφάλιση του έργου συμφώνησαν να εξετάσουν άμεσα τη δυνατότητα της επιτάξεως."

1 σχόλιο:

  1. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω λεπτομέρειες για το θέμα...
    Άλλωστε είναι έργο σε εκτάσεις πολιτών ουσιαστικά του Ν. Θεσσαλονίκης...του παππού μου του τα πήραν τα χωράφια όταν εμείς (οι Κιλκισιώτες) ΦΤΙΑΞΑΜΕ το κομμάτι του δρόμου που μας αντιστοιχούσε.
    Έχω όμως δημιουργήσει από παλιά την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι κάποιοι αετονύχηδες δικηγόροι από Θεσσαλονίκη, Αθήνα βάζουν φυτίλια πάντα στους πολίτες να προσφύγουν στα δικαστήρια..
    Κι έτσι τελικά παίρνουν οι πολίτες κατιτίς παραπάνω αλλά η διαφορά εξανεμίζεται στην πληρωμή εξόδων των ΔΙκηγόρων και Δικαστηρίων!
    Είναι το ίδιο σενάριο σε κάθε έργο που έχει απαλλοτριώσεις.
    Μήπως κάποιος πρέπει να πει κανα δυό λογάκια σε αυτούς που βάζουν τα "φυτίλια" χωρίς ουσιαστικά να κερδίζουν κάτι οι ιδιοκτήτες;..Να αποδείξουν π.χ. ποιοί πήγαν και τους βρήκαν ως δικηγόρους κι όχι ότι πήγαν και βρήκαν αυτοί τους πελάτες!
    Βέβαια και η επιτροπή απαλλοτρίωσης πρέπει να είναι προσεκτική στον προσδιορισμό των αξιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.