Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς της ΚΟΚΑ–ΚΟΛΑ

Υπογράφει η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων  Ποτών Βόρειας Ελλάδας
"Η Διοίκηση της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β.Ε. εκφράζοντας την οργή και αγανάκτηση όλων των μελών της στην Βόρεια Ελλάδα απέναντι στην απαράδεκτη απόφαση της Κόκα Κόλα να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και να το μετατρέψει σε αποθήκη δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλου του Σωματείου στον αγώνα που κάνουν οι απολυμένοι απεργοί της Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η πολυεθνική Κόκα Κόλα Τρία Έψιλον αντί να ενισχύσει την τοπική οικονομία αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας επέλεξε να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης καταργώντας σταδιακά το ένα τμήμα μετά το άλλο. Έτσι τώρα δεν υπάρχει ούτε ένα εργοστάσιο από την Κέρκυρα (παλαιότερα υπήρχε εκεί μονάδα της πολυεθνικής) μέχρι την Ορεστιάδα (παλαιότερα εμφιαλωνόταν σε εργοστάσιο της περιοχής το αναψυκτικό Coca Cola) με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

Οι υπεύθυνοι της πολυεθνικής Κόκα Κόλα 3 Ε θα πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους για αυτή την υποβάθμιση του βορειοελλαδικού χώρου από τον οποίο αποκόμισαν τεράστια κέρδη στο παρελθόν και συνεχίζουν να αποκομίζουν και να αναλογισθούν τις επιπτώσεις στην πορεία της εταιρείας που θα έχει μια τέτοια μονοδιάστατη, αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική πολιτική απέναντι σε μια περιοχή με μεγάλο καταναλωτικό δυναμικό.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, αγώνας που αφορά τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους και την αξιοπρέπεια όλων μας που ζούμε σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

Να ανοίξει τώρα το εργοστάσιο, να επιστρέψουν οι απολυμένοι στις δουλειές τους, να ακουσθεί ο ήχος των γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.