Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

"Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τη γυναίκα το δικαίωμα στη μητρότητα"

Υπογράφει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
"Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τα κενά των σχολικών μονάδων, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την κατάσταση και να επιρρίψει ευθύνες στους "παλιούς"  εκπαιδευτικούς που μαζικά παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών, καθώς και στις εκπαιδευτικούς που κάνουν χρήση της άδειας επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, δηλώνουμε τα εξής:

1. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε τη λογική των διαχωρισμών στον κλάδο των εκπαιδευτικών σε παλιούς και νέους στο Σύλλογό μας.

2. Οι εκπαιδευτικοί που φέτος «εξαναγκάστηκαν» να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για άδεια άνευ αποδοχών, είναι οι συνάδελφοι που η πολιτική του Υπουργείου, τους εξανάγκασε μετά από χρόνια θητείας με απόσπαση σε ένα τόπο, ξαφνικά φέτος να μετακινηθούν και να υπηρετήσουν μακριά από τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από το μισθό τους για να «πριμοδοτήσουν» την κρίση.

3. Οι «παλιοί και νέοι» εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας βρίσκονται μέσα στη σχολική τάξη και κάνουν μάθημα.

4. Όσον αφορά τη μητρότητα θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Υφυπουργό ότι οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου μας, έκαναν και κάνουν χρήση του δικαιώματός τους στη χορήγηση αδειών σύμφωνα πάντα με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τη γυναίκα το δικαίωμα στη μητρότητα και από τα παιδιά το δικαίωμα στην εκπαίδευση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.