Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Συγχαρητήρια Μητροπολίτη Κιλκίς προς τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς

"Εκφράζουμε θερμώς τα συγχαρητήρια μας στην διοίκηση και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, τα οποία αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους.

Απόφαση που μας γεμίζει χαρά καθώς η Κυριακή ημέρα, είναι κάτι περισσότερο από μια αργία, θεωρείται ημέρα ιερή και σεβάσμια. Είναι η κατ’ εξοχήν ημέρα του Κυρίου, που τιμήθηκε μόνη από όλες τις ημέρες του εβδοματικού χρόνου με αυτό τούτο το όνομα του Κυρίου μας.


Δυστυχώς αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν σήμερα να αποιεροποιήσουν την ημέρα της Κυριακής, να απαξιώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο ως εικόνα του Θεού και να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε μηχανές και μονάδες στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης. 


Η ανάκαμψη όμως δεν έρχεται με την ισοπέδωση την ηθικών και των πνευματικών μας θεμελίων. Γι’ αυτό, όπως και εσείς υποστηρίζετε με την απόφαση σας, οφείλουμε να κρατήσουμε την Κυριακή, ως πολύτιμο θησαυρό αφιερωμένη εις τον Κύριον, στην κοινωνία μεταξύ των προσώπων για την λατρεία του Θεού αλλά και στην ψυχική και φυσική ανάγκη του ανθρώπου για ξεκούραση και ανασυγκρότηση.

Εύχομαι η χάρις και το έλεος του Θεού να σκεπάζουν και να ενισχύουν την ζωή σας και τις οικογένειες σας."


Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
† Ο ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου