Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα: Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή…»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 το βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίων, διάρκειας 21 ωρών, που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π. Ε. Κιλκίς ΝΗΡΕΑΣ με θέμα: “Η σεξουαλικότητα σήμερα στο εκπαιδευτικό σύστημα: Ανάγκη, επιθυμία, κοινωνική κατασκευή…”. Το εργαστήριο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε μια κοινή προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο την τη υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στα Γυμνάσια με θέμα την σεξουαλική αγωγή και με τίτλο «Ερωφίλοι: Επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι» (τίτλος που προέκυψε μέσα από το εργαστήριο). 

 Στο εργαστήριο συμμετείχαν συνολικά 17 εκπαιδευτικοί από Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και υπήρξε η δυνατότητα μέσα από βιωματικές διαδικασίες να προσεγγιστούν πτυχές της σεξουαλικής συμπεριφοράς, όπως τα στερεότυπα, οι σεξουαλικοί ρόλοι, η επικοινωνία, τα συναισθήματα, η αυτοεκτίμηση, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η λήψη αποφάσεων και οι επιλογές.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο θα παρευρεθούν σε συνάντηση με τα στελέχη της επιστημονικής ομάδας του ΝΗΡΕΑ και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ιωάννη Λιναρδάκη τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ. Η συνάντηση έχει ως στόχο να διευκρινιστούν πρακτικά ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος, ώστε να προχωρήσει άμεσα η εφαρμογή του προγράμματος στους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.