Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Κιλκίς

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς στα καινούργια μας γραφεία στο Κιλκίς (Πόντου 6). Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Αναλύθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

2. Τον Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες. Οι πολιτικές της λιτότητας, της εθνικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξουν. Είναι δε αναγκαία η συμπαράταξη και η προώθηση κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλων των δυνάμεων του ευρύτερου πολιτικού φάσματος που υποστηρίζουν αυτή την αλλαγή.

3. Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο. Προγραμμάτων που διεκδικούν την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη, την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξουμε τη συγκρότηση ανεξάρτητων προοδευτικών κινήσεων που θα στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών, πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση.

4. Σε ό,τι αφορά τις Περιφερειακές εκλογές, θεωρούμε ότι ο χαρακτήρας τους είναι περισσότερο πολιτικός, ακριβώς λόγω των αρμοδιοτήτων που ασκούν πλέον οι Περιφέρειες. Επιδίωξή μας είναι να συμβάλλουμε στη διατύπωση μιας προοδευτικής πρότασης περιφερειακής διαχείρισης και ανάπτυξης του τόπου.

5. Εν όψει του 2ου Συνεδρίου του κόμματός μας αποφασίστηκε να αρχίσουν όλες οι αναγκαίες οργανωτικές ενέργειες προκειμένου να διεξαχθεί ο προσυνεδριακός διάλογος με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

6. Τέλος συζητήθηκαν όλες οι οργανωτικές εκκρεμότητες για τη συγκρότηση κομματικής οργάνωσης στο Δήμο Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.