Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Γιάννης Βρούτσης: «Σενάρια τα όσα ακούγονται για το Ασφαλιστικό»

«Δεν πρόκειται να θιχτούν τα όρια ηλικίας της υφιστάμενης νομοθεσίας» υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα όρια ηλικίας και τις φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για αύξηση αυτών, μιλώντας το πρωί στο mega.
Σχετικά με τα «ευγενή Ταμεία» - ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες - ο κ. Βρούτσης είπε πως, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων σ’ αυτά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, θα μειωθούν οι εισφορές σ’ αυτά.

«Είναι ένα “καθαρό” νομοσχέδιο αυτό που κατατίθεται την Τρίτη και δεν περιλαμβάνει τίποτα από τη σεναριολογία των τελευταίων ημερών. Περιλαμβάνει μόνο διαρθρωτικά μέτρα. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό έχει κατατεθεί» τόνισε ο Υπουργός, σε σχετική του τοποθέτηση για το προς κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, στη Βουλή, την ερχόμενη βδομάδα, διαψεύδοντας όλες τις φήμες των τελευταίων ημερών.

«Με το προς κατάθεση νομοσχέδιο, στους νέους προς συνταξιοδότηση, θα καταβάλλεται το 95%, ως προσωρινή σύνταξη» προανήγγειλε ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος σε ένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου.

«7,5 εκ. € χρωστά στο Κράτος εισπρακτική εταιρία που ειδοποιεί φυσικά πρόσωπα για οφειλές προς Τράπεζες» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας για το έργο του Κ.Ε.Α.Ο. (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) και την επί έτη αδυναμία του Κράτους να εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές.

Στο σημείο αυτό, ο Υπουργός Εργασίας, για ακόμη μία φορά, προειδοποίησε τις επιχειρήσεις «να μην τολμήσουν να έχουν αδήλωτους εργαζομένους σ’ αυτές, γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις εισφοροαποφυγής και εισφοροδιαφυγής θα είναι αμείλικτος, επιβάλλοντας όλα τα υψηλά - προβλεπόμενα από τον πρόσφατο νόμο - πρόστιμα».

«Θα υπάρξει μείωση στο “εφάπαξ” των δημοσίων υπαλλήλων, όμως, εκτός του ότι είναι αναγκαίο - αν δε γίνει η μείωση δεν θα υπάρχει “εφάπαξ” στο μέλλον -, μέσω του μαθηματικού τύπου, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά του για 10 έτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, επιβεβαιώνοντας τη μείωση στο “εφάπαξ” των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης. 

Σχετικά με το “εφάπαξ” των ιδιωτικών υπαλλήλων και των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Υπουργός διευκρίνισε πως, δεν θα υπάρξει μείωση.

«800 εκ. € το ποσό που δίδεται σήμερα σε προνοιακά επιδόματα από τους Δήμους» είπε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος ανακοίνωσε την ένταξή τους στο «ΗΛΙΟΣ», ώστε να ελέγχονται τυπικά πλέον οι προϋποθέσεις είσπραξης των επιδομάτων αυτών από τους δικαιούχους, αφού οι Δήμοι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, με αποτέλεσμα «πολλές φορές επιτήδειοι να λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα από τέσσερις και πέντε Δήμους, ταυτόχρονα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός Εργασίας.

«Το “ΑΤΛΑΣ” θα είναι ένα εργαλείο - επανάσταση, μοναδικό στην Ευρώπη, που θα αλλάξει τον “ασφαλιστικό χάρτη” της χώρας μας. Ο κάθε ασφαλισμένος - από τον υπολογιστή του - θα έχει άμεση πρόσβαση στην ασφαλιστική του κατάσταση (χρόνια εργασίας, ένσημα κ.τ.λ.), αποφεύγοντας τις χρονοκαθυστερήσεις και τις ουρές» προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, αναφερόμενος στη νέα προσπάθεια - καινοτομία του Υπουργείου, μετά την “ΕΡΓΑΝΗ” και τον “ΗΛΙΟ”, η οποία και θα ξεκινήσει στα μέσα του 2014.

http://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.