Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη βιωματικών σεμιναρίων για γονείς στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη των Βιωματικών Σεμιναρίων για γονείς, που προγραμμάτισε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κιλκίς. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης με συντονίστριες των σεμιναρίων τις κ. Βασιλική Μπογιατζάκη (κοινωνική λειτουργός – ψυχολόγος) και κ. Κυριακή Σιδηροπούλου (ψυχολόγος).
Τα σεμινάρια έχουν ως σκοπό την κάλυψη του τομέα συμβουλευτικής των γονέων και της ενίσχυσης του απαιτητικού γονεϊκού ρόλου. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας.

Ο κύκλος σεμιναρίων που ξεκίνησε την Τρίτη 8/10 θα ολοκληρωθεί σε 10 συναντήσεις με ημερομηνία λήξης τη 10η Δεκεμβρίου 2013 και θα πραγματοποιείται μια συνάντηση κάθε εβδομάδα. Συμμετέχουν 15 γονείς ενώ οι συναντήσεις που διαρκούν δυο ώρες περιλαμβάνουν θέματα όπως:

· Επικοινωνία: βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας

· Πειθαρχία: Θέτοντας όρια και κανόνες

· Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των παιδιών

· Συναισθηματική έκφραση των παιδιών

· Προσωπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση εαυτού.

Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο κάθε συμμετέχων θα επιχειρεί να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει τη γονεϊκή εμπειρία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και πραγματοποιείται σε χώρο της Περιφερειακής Ενότητας. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, θα οργανωθούν ομάδες για νέα Βιωματικά Σεμινάρια.

Η πρώτη συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και σ’ αυτήν παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος συνεχάρη τόσο τη Διευθύντρια και τα στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, όσο και τους γονείς που συμμετέχουν στο σεμινάριο. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σεμινάριο με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και υποσχέθηκε αρωγή στην όλη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.