Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επίκαιρα σεμινάρια από την NOTESIS στην Κύπρο με θέμα «συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών Ο.Τ.Α.»

Μία σειρά από επίκαιρα και άκρως ενδιαφέροντα αυτοχρηματοδοτούμενα σεμινάρια για την «συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών Ο.Τ.Α.» διοργάνωσε στην Κύπρο η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες».
Τα τέσσερα προγράμματα (συνολικής διάρκειας 30ωρών) υλοποιήθηκαν στις αίθουσες σεμιναρίων του ξενοδοχείου «Χίλτον Παρκ» (Λευκωσία), του ξενοδοχείου «Ποσειδωνία» (Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός), του πολυχώρου Κιτίου (Λάρνακα) και τα παρακολούθησαν 2 Δήμαρχοι, 5 Λειτουργοί Δημοτικής Υπηρεσίας, 41 Πρόεδροι και Μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και 18 Κοινοτικοί Γραμματείς.

Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο έμπειρος σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης.

Οι Οργανισμοί Τ.Α. της Κύπρου (Δήμοι & Κοινότητες) πρέπει να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα της «κρίσης», να εκσυγχρονιστούν και να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη. Οι διοικητικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της κυπριακής τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ραγδαίες και οι κύπριοι πολίτες προσδοκούν ένα νέο σύστημα εξυπηρέτησης από τις τοπικές αρχές, βασισμένο στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης, της αξιοκρατίας, της εμπιστοσύνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και σε παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η κυπριακή τοπική αυτοδιοίκηση είναι καθηλωμένη σε αδύναμες πληθυσμιακά και διοικητικά Κοινότητες, χωρίς διαχειριστική επάρκεια, χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες και ανθρώπινους πόρους, χωρίς αποτελεσματικούς ελέγχους, που σε τελική ανάλυση αδικούν την προσπάθεια και το έργο τόσων ανθρώπων (αιρετών και υπαλλήλων).

Συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών στην πράξη σημαίνει αξιοποίηση των υφιστάμενων ανθρώπινων πόρων, δημιουργία οικονομιών κλίμακας, διαφάνεια, λογοδοσία, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής και εξυπηρέτηση του δημότη. Η συμπλεγματοποίηση προάγει τον εκδημοκρατισμό και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη λήψη των αποφάσεων που τις αφορούν, με τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του ρόλου των αιρετών.

Η θετική ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο πρόγραμμα να επαναληφθεί το φθινόπωρο, αυτές δε τις μέρες υλοποιείτε στο Κιλκίς το σεμινάριο με τίτλο «τα οφέλη της συμπλεγματοποίησης», όπου κύπριοι αυτοδιοικητικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να δουν από κοντά τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.