Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Γεωργαντάς: Ερωτήσεις για το εργασιακό καθεστώς του ΤΕΙ Κιλκίς και για την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
- Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς υπέβαλε στη Βουλή τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας τη θεραπεία των συνεπειών στο εργασιακό καθεστώς του διοικητικού προσωπικού των παραρτημάτων ΤΕΙ Κιλκίς και Κατερίνης τα οποία εντάχθηκαν στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σχέδιο νόμου υπογράφεται και από τους βουλευτές Κ. Κουκοδήμο και Εμ. Κόνσολα και με την προτεινόμενη ρύθμιση : « Το διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, το οποίο μέχρι τις 31 /8/2013 είχε τοποθετηθεί στα πρώην παραρτήματα του Κιλκίς και της Κατερίνης δύναται με αίτησή του μόνο να μεταταγεί κατ’ εξαίρεση, χωρίς προκήρυξη, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο εντάχθηκαν με το ΠΔ82/2013 τα ανωτέρω τμήματα.

Όπως είναι ευνόητο η ρύθμιση του εργασιακού καθεστώτος του διοικητικού προσωπικού των παραρτημάτων αποσκοπεί και στην απρόσκοπτη λειτουργία του παραρτήματος ΤΕΙ Κιλκίς ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

- Την άμεση επιστροφή της δεύτερης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών στους δικαιούχους αγρότες, εντός του Σεπτεμβρίου, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητούν με ερώτησή που κατέθεσαν στη Βουλή την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου οι βουλευτές Γιώργος Γεωργαντάς και Δ. Σταμενίτης και απευθύνεται προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Οι βουλευτές επικαλούνται την τεράστια σημασία που έχει η έγκαιρη είσπραξη των χρημάτων στην κάλυψη των αναγκών και τον οικονομικό προγραμματισμό των αγροτών.

Με την ερώτηση που συνυπογράφουν άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. ζητείται η γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας επιστροφής του Ε.Φ.Κ. πετρελαιοειδών, τόσο του υπολοίπου 50% όσο και γενικότερα των επιστροφών φόρων προς τους δικαιούχους.

Σε ποια ακριβώς ημερομηνία προσδιορίζεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης του;

2. Είναι στις προθέσεις των Υπουργείων να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τέτοιου είδους επιστροφές;

OI ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
KΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η ερώτηση για τον φόρο κατανάλωσης
Σε δηλώσεις του κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον Τύπο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των σημαντικότερων πληρωμών του Υπουργείου, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε και στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαιοειδών. 

Σύμφωνα με την δήλωσή του η επιστροφή της δεύτερης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο. Το 50% του ποσού της επιστροφής στους δικαιούχους είχε καταβληθεί το Μάρτιο και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού τον Σεπτέμβριο αποτελούσε υπόσχεση-δέσμευση του Υπουργείου.

Επειδή είναι τεράστια η σημασία του αγροτικού τομέα για την Οικονομία της χώρας μας και η στήριξή του είναι ζωτικής σημασίας.

Επειδή έχει μεγάλη σημασία για την κάλυψη των αναγκών και τον οικονομικό προγραμματισμό των αγροτών η έγκαιρη είσπραξη των χρημάτων που τους οφείλονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:

1. Σε ποια ακριβώς ημερομηνία προσδιορίζεται η πληρωμή της δεύτερης δόσης του;

2. Είναι στις προθέσεις των Υπουργείων να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τέτοιου είδους επιστροφές;

OI ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
KΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

«Δικαίωμα μετάταξης των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας» 

Αιτιολογική έκθεση
Με τη προτεινόμενη ρύθμιση κυρώνεται το δικαίωμα μετάταξης των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που ήταν τοποθετημένοι μέχρι 31/08/13 στα πρώην παραρτήματα του στο Κιλκίς και στην Κατερίνη κατ’ εξαίρεση χωρίς προκήρυξη στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Κατερίνη, Κιλκίς) στο οποίο εντάχθηκαν με το ΠΔ82/2013 τα ανωτέρω τμήματα.

Το δικαίωμα μετάταξης είναι σε κάθε περίπτωση ενεργό και εξασφαλισμένο ωστόσο η διαδικασία προκήρυξης είναι χρονοβόρα κάνοντας εξαιρετικά δυσχερή την λειτουργία των εν λόγω τμημάτων.

Προτεινόμενη ρύθμιση

Το διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο μέχρι της 31/8/13 είχε τοποθετηθεί στα πρώην παραρτήματα του Κιλκίς και της Κατερίνης δύναται μόνο με αίτησή του να μεταταγεί κατ’ εξαίρεση, χωρίς προκήρυξη, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο εντάχθηκαν με το ΠΔ82/2013 τα ανωτέρω τμήματα.

Έκθεση Συνεπειών

Με την παραπάνω ρύθμιση εξασφαλίζεται το εργασιακό καθεστώς των διοικητικών υπαλλήλων και κυρίως εξασφαλίζεται η απρόσκοπη λειτουργία των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.


Οι Προτείνοντες Βουλευτές
Γεώργιος Γεωργαντάς
Εμμανουήλ Κόνσολας
Κωνσταντίνος Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.