Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΕΙ Κιλκίς: "Όταν δεν υπάρχει κοινή λογική"

Υπογράφει η Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς 
 Με μεγάλη μας έκπληξη και ταυτόχρονη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τα νέα εμπόδια που εγείρει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από επιστολή του Προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πασχουλίδη προς τον Υπουργό υγείας και τους τοπικούς παράγοντες του νομού μας, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Κιλκίς.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Με το υπʼ αριθ. 102/2013 Προεδρικό διάταγμα ιδρύθηκε το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο μεταφέρθηκε διοικητικά και το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης που λειτουργεί από πολλά χρόνια στο Κιλκίς, το οποίο πριν ανήκε στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρικό διάταγμα αναφέρεται στην μεταφορά των φοιτητών και πάσης φύσεως προσωπικού του τμήματος αλλά δεν αναφέρεται και στις κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες συν τις άλλης ακόμη δεν έχουν παραδοθεί από τον εργολάβο για να μπορέσει να μετεγκατασταθεί πλήρως το λειτουργόν τμήμα του Κιλκίς. Λόγω αυτής της, συν τις άλλης περίεργης παράληψης, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε προφορική επικοινωνία με την Πρόεδρο του Τμήματος του Κιλκίς διεκδικεί την κυριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ζητάει δε την εγκατάλειψη του κτηρίου σαν να επρόκειτο να το μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη ή να εγκαταστήσει νέα τμήματα στο εν λόγω κτήριο. Επειδή το πρώτο είναι αδύνατο τότε η απαίτηση κυριότητας των εγκαταστάσεων πρέπει να συνοδεύεται και από την πρόθεση μεταφοράς νέων τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στις κτιριακές εγκαταστάσεις στο Κιλκίς.


Διαφορετικά πρόκειται για παραλογισμό πρώτου μεγέθους, τόσο από πλευράς Υπουργείου Παιδείας που παρέλειψε στο Προεδρικό διάταγμα να συμπεριλάβει και την μεταφορά των εγκαταστάσεων, όσο και από πλευράς ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το οποίο απαιτεί την εκκένωση του κτηρίου για να το κάνει τι.

Φοβούμαστε ότι το θέμα πιθανόν να έχει να κάνει και με τις εργολαβικές εκκρεμότητες και τις ευθύνες που προκύπτουν από την μέχρι τώρα εξέλιξη για την αποπεράτωση του κτηρίου.

Όπως και να έχει το θέμα οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Κιλκίς, να είναι σαφείς και χωρίς αστερίσκους.

Σαν Κοινωνία Πολιτών ν. Κιλκίς πριν από αρκετά χρόνια, με την έναρξη κατασκευής των κτηρίων αποσοβήσαμε την αρπαγή των γύρω αγροτεμαχίων από επιτήδειους που προσπάθησαν να τα οικειοποιηθούν.

Σήμερα δυστυχώς για άλλη μια φορά καλούμαστε να προστατεύσουμε τις ίδιες τις κτηριακές εγκαταστάσεις από τον παραλογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και των Λειτουργών της.

Καλούμε κάθε αρμόδιο, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τον λαό του Κιλκίς να ενεργοποιηθούν για να ξεκαθαρίσει η κυριότητα των κτηρίων, να αρθούν οι εκκρεμότητες με τον εργολάβο, να παραδοθεί το έργο και να εγκατασταθεί οριστικά το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης που εδρεύει στο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.