Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μήνυμα Τονικίδη για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

"Η παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με την εξέλιξη των οικονομικών πολιτισμικών και κοινωνικών δομών της παγκόσμιας κοινωνίας μας.
Τα ναρκωτικά είναι ένα βαθύτατο κοινωνικό πρόβλημα. Μια κρίση που διακυβεύει την αρχή της ισονομίας, την κοινωνική συνοχή και τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, επομένως για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά ως κοινωνία στην κρίση των ναρκωτικών  οφείλουμε να ξεπεράσουμε την “στενή” ιατρική στρατηγική που έχει στόχο την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του φαινομένου.

Η χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα θανάσιμο παιχνίδι με τελικό νικητή τον πόνο. Όλοι μας έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή με εφόδιο τη γνώση για μια όσο το δυνατόν δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου

Οι νέοι είναι αυτοί που πάντα αποτελούσαν τον πιο ευάλωτο και εύκολο στόχο, έτσι και σήμερα (εποχή έντονης αμφισβήτησης) οι νέοι μας χρειάζονται πολλές διεξόδους για να ξεφύγουν από το βέβαιο θάνατο. Ο αθλητισμός, η μουσική, και γενικά κάθε δημιουργική απασχόληση βοηθούν τους νέους να μείνουν μακριά από τη χρήση τέτοιων ουσιών.

Απαιτείται γνώση, επαγρύπνηση και δράση πριν χτυπήσει τη δική μας πόρτα. Για να βγούμε νικητές από τη μάχη αυτή πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι χρήστες είναι θύματα, είναι παιδιά με προβληματισμούς, χωρίς την απαραίτητη γνώση, με λάθος πρότυπα ίσως υπερευαίσθητα και το πιο συνταραχτικό όλων, δίχως ελπίδα και όνειρα για το αύριο.

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε στην προσπάθεια κατά των ναρκωτικών με ρεαλισμό και θάρρος είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.