Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση με σύνθημα «Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδήλωση με σύνθημα «Μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα» διοργανώνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΠΚΜ Φάνης Παπάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών Βιομηχανίας και Οχημάτων (ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ.) την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 στις 18.00 στους κήπους της Περιφέρειας (Βασ. Όλγας 198,Θεσσαλονίκη) 
Μαθητές από όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για το περιβάλλον στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιο Τσαμασλή, στέλνοντας το μήνυμά τους με μια ζωγραφιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά θα μαγειρέψουν βιολογικά προϊόντα με τον Ευτύχη Μπλέτσα, ενώ θα μάθουν πώς να σκιτσάρουν το περιβάλλον με τον Δημήτρη Νικολαΐδη. 

Το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΚΜ θα μιλήσει στους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανακύκλωση, ενώ ειδικοί του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. θα τους ενημερώσουν για την ανακύκλωση μπαταριών, διαθέτοντας στο χώρο ειδικούς κάδους για να φέρουν, όσοι επιθυμούν, τις παλιές μπαταρίες που έχουν στο σπίτι. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γνωστούς αθλητές, ενώ, στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές θα εκθέσουν τις ζωγραφιές τους στο χώρο. 

Ακόμη, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΠΚΜ και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον “Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας” και τον “Σύνδεσμο Ελλήνων Bατραχανθρώπων- Παράρτημα Θεσ/νίκης” διοργανώνουν καθαρισμό του βυθού του Θερμαϊκού κόλπου την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. από το Λευκό Πύργο έως την Προβλήτα Α' του λιμανιού. (Χορηγοί της εκδήλωσης: Μασούτης α.ε., Πόρτο Παλλάς) .

Στη δράση καθαρισμού του βυθού του Θερμαϊκού Κόλπου θα συμμετέχουν περίπου 40 δύτες και καταδρομείς από ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την απομάκρυνση των απορριμμάτων και των μπάζων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει φορτηγά αυτοκίνητα από το στόλο της για τη φόρτωση και απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Οι φετινές δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν και σε άλλα λιμάνια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης όπως το λιμάνι της Μηχανιώνας. του Αγγελοχωρίου, του Σταυρού κ.ά. ενώ θα επεκταθούν και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ όπως η Π.Ε. Χαλκιδικής και η Π.Ε. Πιερίας που διαθέτουν πλούσιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.