Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Πολιτική σταθερότητα ναι, αλλά για ποιους και με ποιους

Του Χάρη Τσιόκα
Το "σκοτάδι" που επιβλήθηκε στα δημόσια μέσα ενημέρωσης δεν ήταν κεραυνός έν αιθρία, άλλα μια από τις κορυφώσεις ενός εγχειρήματος που δείχνει ότι το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης δεν είναι το ίδιο ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη εκδοχή και τη αριστερή προοδευτική!
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το δικό τους "σχέδιο εξόδου" είναι ευκαιρία ελέγχου της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας από τις δυνάμεις της αχαλίνωτης χρηματιστηριακής και κερδοσκοπικής αγοράς !
Η επίκληση της "πολιτικής σταθερότητας" δεν αφορά τους πολλούς, αλλά το περιβάλλον που πρέπει να υπάρχει για τους λίγους, προκειμένου να ανακατανείμουν με ασφάλεια μερίδια αγοράς και πλούτου.

Έχουν σωρευθεί πλέον επαρκείς αποδείξεις που δείχνουν ότι κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ και τρόικα έχουν ξεπεράσει την δημοσιονομική τους αποστολή και επιχειρούν νεοφιλελεύθερη επέλαση!

Σ όλους τους κρίσιμους τομείς επιχειρείται βίαιη ανακατανομή ! Ενδεικτικά θυμίζω:

--ενώ η ρευστότητα επαφίεται στον πατριωτισμό των τραπεζών και τη .."ζήτηση", η "άνακεφαλαιοποίηση" χαρτοφυλακίων των τραπεζιτών με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προχωρά...

--ενώ η παραγωγική βάση συρρικνώνεται και η μεσαία τάξη καταργείται ,την ΙΔΙΑ ώρα καλούνται "επιχειρηματικά σχήματα"(!) να αναλάβουν τμήματα δημόσιων μέσων παραγωγής με προίκα την προνομιακή σχέση με το κράτος -χωρίς καμιά επενδυτική ρήτρα- και αυτό ονομάζεται "μεταρρύθμιση"που αναμασούν και άλλοι κυβερνητιστές!

---ενώ βασικά δημόσια αγαθά απομακρύνονται από την πρόσβαση του πολίτη  στη θέση τους με ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο φυτρώνουν αντίστοιχα εμπορικά αγαθά που δεν είναι προσπελάσιμα σ' όλους!

---οι "εισφορές" και οι "απελευθερώσεις" στο όνομα της "σωτηρίας της χώρας  πλήττουν μόνο τους πολλούς, ενώ διευρύνονται προνόμια σε "επενδυτές" που με τον αυτόματο πιλότο της αγοράς θα δημιουργήσουν συνθήκες απασχόλησης για τις... μεθεπόμενες γενιές!

---η φοροδοτική ικανότητα παραμένει άδικη ενώ παραπέμπεται σε μελέτες το άλλο φορολογικό σύστημα

---οι εργασιακές σχέσεις , το αποκεντρωμένο και κοινωνικό κράτος βυθίζονται στα ... τάρταρα, για να δοθεί χώρος και χρόνος στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ μετάλλαξη του ρόλου τους!

---οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί της δημοκρατίας αντικαθίστανται από την επικοινωνιακή δημοκρατία. Γι' αυτό το στόχο η ΕΡΤ κρίθηκε (από ποιους;) περιττή !
Με αυτές τις ενδεικτικές παρατηρήσεις το ερώτημα διατυπώνεται ευθέως :

---- το θέμα που "εγείρεται" είναι ένας πρωθυπουργός κοινής αποδοχής ή χρειάζεται να κλείσει και ο κύκλος των συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων με αλλαγή πολίτικης και επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών και πολιτικών συνεργασιών;

----Πολιτική σταθερότητα ναι, αλλά για ποιους και με ποιους λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.