Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αιχμάλωτοι χιλιάδες μαθητές! Αμετακίνητη η ΟΛΜΕ, αποφάσισε απεργία μέσα στις πανελλαδικές

- Με ψήφους 9 – 2 το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έκανε δεκτή την πρόταση για απεργία την περίοδο τωνΠανελληνίων εξετάσεων
- 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που αρχίζουν οιεξετάσεις
- Προτείνουμε στις τοπικές ενώσεις απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος
- Στο κόκκινο η αγωνία μέχρι τις 15 Μαΐου, αποφασίζουν οι τοπικές ενώσεις τώρα και η ΓΣ των προέδρων
- Ετοιμάζει… χαρτιά επιστράτευσης η κυβέρνηση

Μπορεί να ξεκίνησε με 1:30 ώρα καθυστέρηση αλλά ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Δεν είχαν άλλωστε και πολλά να συζητήσουν πια οι καθηγητές, τα είπαν όλα στην επτάωρη σύσκεψη της Πέμπτης.

Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να αποφασίσουν αν θα σκληρύνουν τη στάση τους, κάνοντας δεκτή την πρόταση για απεργία στις 17 Μαΐου, ανήμερα της πρεμιέρας των πανελλαδικών και από τις 20 έως τις 24 του μήνα ή θα έβαζαν νερό στο κρασί τους προς χάρη των μαθητών.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (9 – 2 οι ψήφοι) να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα, αφού πρώτα καθαρογραφεί.

Πλέον, το μπαλάκι είναι στο γήπεδο των τοπικών ενώσεων καθηγητών και τη γενική συνέλευση των προέδρων που καλούνται, στις 15 Μαΐου και δυο μέρες πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις, να εγκρίνουν την απόφαση της ΟΛΜΕ.
Εκεί, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο κλάδος έχει απορρίψει προτάσεις του ΔΣ του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως «οι εξετάσεις» θα γίνουν. Που σημαίνει πως δε θα διστάσει (όπως έγινε με τους εργαζόμενους στο Μετρό ή τους ναυτικούς) να κηρύξει επιστράτευση.

Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την αύξηση του ωραρίου και τις μετακινήσεις των καθηγητών.

2 σχόλια:

  1. δηλαδη ρε παρταλια αριστεροι που ελεγχετε την ολμε,οι εργατες γιατι δουλευουν δεκα και δωδεκα ωρες;μα...ες ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα δεν είναι αν θα δουλέψουν μία ή δύο ώρες παραπάνω, αλλά το ότι κλείνουν θέσεις,δεν γίνονται διορισμοί, δυσκολεύουν οι συνθήκες μέσα στην τάξη και θα τρέχουν κακοπληρωμένους οικογενειάρχες από νομό σε νομό ενώ οι βολεμένοι συνδικαλιστές θα κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους. Τα κανάλια και εδώ όπως και σε άλλα θέματα παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους βολεύει και όχι όπως είναι στ'αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.