Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«H ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» για τους Κύπριους Συνεργατιστές των Λατσιών από την NOTESIS

Συνεχίζεται η δραστηριοποίηση της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο και αμέσως μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στο νησί εστιάστηκε στον θεματικό άξονα για την «ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων στον Συνεργατισμό», ο οποίος αποτελεί τον στυλοβάτη του υγιούς τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο. 
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, υλοποιήθηκαν για λογαριασμό της Σ.Π.Ε. Λατσιών -η οποία είναι η 6η σε οικονομικό μέγεθος Συνεργατική Εταιρεία στην Κύπρο- τρία επίκαιρα ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης με τίτλους «εταιρική & κοινωνική ευθύνη», «διαχείριση εργασιακού χρόνου» και «οργανωσιακή συμπεριφορά», τα οποία παρακολούθησαν οι λειτουργοί της Σ.Π.Ε.

Η ενέργεια αυτή οδηγεί στην ανάπτυξη νέων εταιρικών σχέσεων και νέων πεδίων για τις υπάρχουσες σχέσεις μέσα στην εταιρεία. Oι σχέσεις αυτές αφορούν θέματα κοινωνικού διαλόγου, απόκτησης δεξιοτήτων, ίσων ευκαιριών στην απασχόληση, πρόβλεψη και διαχείριση των αλλαγών σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και γενικότερα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πελατών και των υπαλλήλων.

Το να είναι κάποιος κοινωνικά υπεύθυνος δεν σημαίνει ότι εκπληρώνει πλήρως τις νομικές υποχρεώσεις του, αλλά και ότι υπερβαίνει τα όρια της τήρησης του νόμου επενδύοντας περισσότερο στο ανθρώπινο δυναμικό, στο περιβάλλον και στις σχέσεις του με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές συμβάλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης. Η συνεχής επαγγελματική κατάρτιση, οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας, οι αρμονικές σχέσεις διοίκησης-υπαλλήλων έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα των παρεχόμενων τραπεζικών υπηρεσιών. Ανοίγει το δρόμο για τη διαχείριση της αλλαγής και το συνδυασμό της κοινωνικής ανάπτυξης με τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα.

Εισηγητής των προγραμμάτων ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεθόδους αξιοποίησης του χρόνου -τόσο εργασιακά όσο και προσωπικά, στον καθορισμό των προτεραιοτήτων, στην ενεργοποίηση των συνεργατών και στην ανάθεση των καθηκόντων και παρουσίασε ορθές πρακτικές εκμετάλλευσης & αξιοποίησης του εργασιακού χρόνου, διαχείρισης κρίσεων και απελευθέρωσης από το εργασιακό άγχος.

Τα προγράμματα θα επαναληφθούν και σε άλλα Συνεργατικά Τραπεζικά Ιδρύματα κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.


2 σχόλια:

  1. φτανει πια με τα κυπριακά .Μαθετε επιτελους οτι οι κυπριοι δεν ειναι ΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ( οπος λενε και οι αυτοι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Κύπριοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και μάλιστα το νιώθουν και το δείχνουν πιο πολύ από εμάς, που έχουμε καταντήσει ... "γιαλεντζί"!

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.