Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τα φωτοβολταϊκά είναι Ελντοράντο μόνο για τις τράπεζες

Ανακοίνωση Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε καταθέσει εγκαίρως τις ενστάσεις του για τον τρόπο που προωθήθηκε από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε παραγωγική γεωργική γη, κατά προτεραιότητα και με δήθεν ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες, δημιουργώντας τους προσδοκίες για ένα «νέο Ελντοράντο».

Τελικά το Ελντοράντο, όπως αποδεικνύουν και οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών, αφορά μόνο τις εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ και τις τράπεζες.

Η εκχώρηση στον όμιλο Πειραιώς της ΑΤΕ, της οποίας η θυγατρική ΑΤΕ leasing που είχε εγκρίνει και αναλάβει τη χρηματοδότηση των περισσότερων αγροτικών φ/β, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις στη σύναψη συμβάσεων συνέβαλαν στο να καταλήξουν τα επιτόκια δανεισμού σε υπέρογκα ποσά.

Η προωθούμενη οριζόντια αύξηση της ειδικής εισφοράς «αλληλεγγύης» επί του τζίρου στο 32-35% και η αναστολή στη σύναψη συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης, ωθούν τους αγρότες στην απόγνωση. Τα νέα μέτρα δεν αποσκοπούν μόνο σε πρόσθετη οικονομική αφαίμαξη χάριν των δανειστών, αλλά και στην εκκαθάριση του κλάδου από τους αγρότες, προκειμένου να συγκεντρωθεί το σύνολο των εγκατεστημένων μονάδων στους μεγάλους ομίλους του κλάδου.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποστηρίζουμε την προώθηση των ΑΠΕ στην πρωτογενή παραγωγή και τη σταδιακή απεξάρτηση της γεωργίας από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά είμαστε ριζικά αντίθετοι στην θυσία της παραγωγικής γεωργικής γης στα συμφέροντα των επιχειρήσεων του κλάδου των ΑΠΕ.

Η στοιχειώδης υποχρέωση της μνημονικής συγκυβέρνησης και ιδίως της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΕΚΑ, είναι να διασφαλίσουν τους αγρότες που παραπλάνησαν και ενέπλεξαν σε αυτή την περιπέτεια, και να αποτρέψουν την ολοσχερή οικονομική καταστροφή τους."

1 σχόλιο:

  1. Δεν θέλει να ξέρεις γράμματα Ελληνάρα μου. Όταν κάποιος σου λέει: Θα κάνεις αυτό και θα κερδίσεις χρήμα με το τσουβάλι, πονηρέψου και λιγάκι. Γιατί δεν το κάνει ο ίδιος; Γιατί σε βάζει εσένα να κάνεις δάνεια και δεν κάνει ο ίδιος; Σε σκέφτηκε έ;Σκατούλες, μάλιασε η γλώσσα μου να φωνάζω στους γνωστούς μου: μη, μη, μη. Αλλά αυτοί ''τη γαϊδιρί'' που λέμε στον τόπο μας. Μία σας τα πήρανε με το χρηματιστήριο και μία τώρα. Και την επόμενη θα σας ξαναφωνάζω μη αλλά εσείς ξέρετε ε; ''τι γαϊδιρί''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.