Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Επιμορφωτική Κιλκίς φορέας υποδοχής διακρατικών οργανισμών

Το ΚΕΚ «Επιμορφωτική Κιλκίς», γι’ ακόμη μια φορά φιλοξένησε στο Κιλκίς εκπροσώπους ευρωπαϊκών οργανισμών, αποσκοπώντας πρωτίστως στην μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα Δια Βίου Μάθησης αλλά και για να προβάλλει το Κιλκίς στο εξωτερικό. 
Συγκεκριμένα στο Κιλκίς φιλοξενήθηκαν 16 εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων από τη Φιλανδία, Κύπρο, Αγγλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία και Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος «GRUNDTVIG Εκπαιδευτικές Συμπράξεις» με τίτλο «οι Κοινότητες των Πολιτών σαν χώροι Προσφοράς της Μάθησης».

 Η εκπαιδευτική συνάντηση διήρκεσε τέσσερις ημέρες και μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων ώστε να παρέχουν ευκαιρίες μη τυπικής και άτυπης μάθησης, πως η μάθηση που προσφέρουν οι κοινότητες μπορούν να βελτιωθούν και να προσαρμοστούν στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, τι πραγματικά θέλουν να μάθουν οι ενήλικες, ποιος είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος που θα κάνει ελκυστική τη μάθηση στους ενήλικες, πως τα διάφορα προγράμματα μάθησης θα γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους ενήλικες, κλπ.

Όπως εξήγησε στους συμμετέχοντες και ο Διευθυντής της Επιμορφωτικής κος Πάνος Αμοιρίδης, σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές που δραστηριοποιούνται μέσα στις κοινότητες πολιτών να μοιραστούν νέες, καινοτόμες και πρακτικές ιδέες και μεθόδους και να ανταλλάξουν απόψεις για τις προοπτικές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Επεσήμανε μάλιστα ότι μέσω της εκπαιδευτικής συνάντησης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φιλοξενία και τις ομορφιές του Κιλκίς.

Η εκπαιδευτική συνάντηση των διακρατικών οργανισμών υλοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής. Επιπλέον οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν στον λόφο του Κιλκίς τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου και το Σπήλαιο Κιλκίς. 

Ακόμη, η εκπαιδευτική ομάδα επισκέφθηκε τα Καλλιτεχνικά Τμήματα του ΟΠΟΝΓΑ (τμήμα κεραμικής και μουσικής) και είχε την ευκαιρία να λάβει μια πλήρη εικόνα για τις δραστηριότητες των τμημάτων του από την Πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ κα Μαρία Τσιραμπίδου. Τέλος, έγινε επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και την μικρή αλλά πολύ σημαντική Έκθεση Λαογραφίας την οποία δημιούργησαν τα παιδιά και η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι δύο χρόνια και το πρόγραμμα ορίζει επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση με προορισμό την Ουγγαρία τον Μάιο



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.