Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Ούτε ένα παιδί θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού"

Την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου και το διαδικτυακό εκφοβισμό ανέδειξε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συζήτηση που διοργάνωσε η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online». 
«Όσο αυξάνεται η χρήση του διαδικτύου, τόσο πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα διαδικτυακού εκφοβσμού, ιδιαίτερα μεταξύ των μαθητών. Οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές για τη σωματική και ψυχική τους υγεία, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Βεβαίως η λύση δεν είναι η δαιμονοποίησή του, καθώς παρέχει μεγάλες ευκαιρίες εκπαίδευσης, ενημέρωσης και επικοινωνίας. Πρέπει να εργαστούμε για να το καταστήσουμε πιο ασφαλές και καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών», ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Σχετικά με την ανάγκη για μια ενιαία στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε «Στις πολιτικές της ΕΕ μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς ότι τα παιδιά αποτελούν μια ειδική, την πιο ευπαθή, ομάδα χρηστών του διαδικτύου. Μόνον επιμέρους εθνικές και τομεακές πρακτικές εφαρμόζονται. Χρειαζόμαστε συνδυασμό ευρωπαϊκών πολιτικών που θα εγγυάται πιο ποιοτικό και ασφαλέστερο διαδικτυακό περιβάλλον για τα παιδιά μας».

«Το μήνυμα και ο στόχος μας είναι: ούτε ένα παιδί θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού! Μια Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά αυτού του φαινομένου θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς και των θεσμών της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.