Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συρία: Ήταν κάποτε μια χώρα... Τώρα είναι ερείπια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

- Ο Μάρτιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας του εμφυλίου στη Συρία με 6.000 νεκρούς
- Απίστευτες στιγμές από την καθημερινότητα στις κατεστραμμένες πόλεις της χώρας "συνέλαβε" ο φακός του Reuters
- Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι πρόσφυγες από τον εμφύλιο
- Άσαντ: Ανώριμος και ανόητος ο Ερντογάν
- Γελοιογραφία για... πούλιτζερ του Economist για το ποιος κινεί τα νήματα στη Συρία
- Κωφεύει η διεθνής κοινότητα και ασχολείται με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας

Συρία, μια χώρα σε εμφύλιο. Μια χώρα που πνίγεται στο αίμα, κυρίως αθώων. Κανείς δεν ακούει τις κραυγές του λαού της για ειρήνη. Είναι όλοι απασχολημένοι με το καινούργιο τους «παιχνιδάκι»: τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Δαμασκός, Χαλέπι, Χομς. Πόλεις της Συρίας. Κάποτε, ήταν πανέμορφες. Τώρα, είναι ερείπια.

Ο φωτογραφικός φακός του Reuters αποτύπωσε τη θλιβερή πραγματικότητα: πόλεις συντρίμμια. Σπίτια και ζωές κατεστραμμένα. Και οι κάτοικοι να προσπαθούν να επιβιώσουν. Και να σωθούν από βομβαρδισμούς και ανταλλαγές πυρών.

Έχουν περάσει δυο χρόνια από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο Μάρτιος που πέρασε ήταν ο πιο αιματηρός μήνας με 6.000 νεκρούς. Οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Η Συρία μάλλον δεν «πουλάει» όσο η Βόρεια Κορέα. Δεν έχει συνωμοσίες, πυρηνικά παρασκήνιο. Έχει μόνο αίμα, αγωνία, απανθρωπιά.

Οι φωτογραφίες του Reuters είναι πάρα πολλές. Και όλες συγκλονιστικές. Κάνουν το γύρο του κόσμου. Και δημιουργούν κόμπο στο στομάχι. Αλλά είπαμε, δεν πουλάει ο εμφύλιος... 






















Την κατάσταση και το τι κρύβεται πίσω από την τραγωδία του συριακού λαού αποτυπώνει απίστευτα μια γελοιογραφία του Economist.
 


http://www.newsit.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS - ECONOMIST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.