Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Θεσσαλονίκη

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε, στη Θεσσαλονίκη, κύκλωμα το οποίο εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στη πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. 
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (28.02.2013), συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες ηλικίας 54, 45 και 22 ετών και μια 50χρονη γυναίκα) και δύο υπήκοοι Ρουμανίας (35χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα). Επιπλέον, συνελήφθη και μια 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας κατηγορούμενη για κατοχή ποσότητας κάνναβης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, της σωματεμπορίας και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλευόταν και εξωθούσε στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, νεαρές γυναίκες από το εξωτερικό. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, καθώς στην καταγγελία εμπεριέχοντο ισχυρισμοί για εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα, το οποίο όμως δεν επαληθεύτηκε από την έρευνα.

Από την εμπεριστατωμένη και μεθοδική αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, διακριβώθηκε η ιεραρχική δομή του συγκεκριμένου κυκλώματος, η μεθοδολογία, ο τρόπος δράσης και οι διακριτοί ρόλοι που είχαν τα μέλη του.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα σε τέσσερις βασικούς «τομείς – πυρήνες» :

Στον 1ο πυρήνα ενεργό και αρχηγικό ρόλο είχε ο 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προέβαινε σε «αλίευση – στρατολόγηση» γυναικών και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τις κατακρατούσε παράνομα σε κατοικίες, με τη άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

Στο 2ο πυρήνα ηγετικό ρόλο είχε η 50χρονη συλληφθείσα ημεδαπή, η οποία δραστηριοποιούνταν στην «εικονική» πρόσληψη των αλλοδαπών γυναικών για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στη περαιτέρω διευθέτηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και διαδικασιών (ιατρικές εξετάσεις, πιστοποιητικά, άδειες εργασίας κ.λπ.).

Ο 3ος πυρήνας και ο 4ος πυρήνας δραστηριοποιούνταν στη μίσθωση χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως οίκοι ανοχής, καθώς επίσης στη μεταφορά γυναικών από και προς τους οίκους ανοχής, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Προσήχθησαν συνολικά 25 άτομα και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερις οίκους ανοχής, έρευγες σε πέντε σπίτια και ένα κατάστημα, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα, που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα σπρέϋ πιπεριού στην κατοχή του 35χρονου υπηκόου Ρουμανίας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.