Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Βιωματικό Εργαστήρι Δικτύωσης «Ο Κοινωνικός Επιστήμονας στις Σημερινές Συνθήκες: Νέα Δεδομένα, Νέες Προοπτικές, Νέες Ευκαιρίες»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργάνωσε στις 22 και 25 Φεβρουαρίου 2013, ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 09:30 – 13:30, στο χώρο του Κέντρου, βιωματικό εργαστήρι δικτύωσης με θέμα «Ο Κοινωνικός Επιστήμονας στις Σημερινές Συνθήκες: Νέα Δεδομένα, Νέες Προοπτικές, Νέες Ευκαιρίες».

Το εργαστήρι απευθυνόταν σε κοινωνικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) που εργάζονται σε δομές του Νομού Κιλκίς, σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των ίδιων των επιστημόνων και αποτέλεσε συνέχεια της δικτύωσης του «ΝΗΡΕΑ» με τις Κοινωνικές Δομές του Νομού Κιλκίς.

Στα έντεκα χρόνια λειτουργίας ο «ΝΗΡΕΑΣ» έχει υλοποιήσει:

· στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2003 βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Δικτύωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ν. Κιλκίς»

· στις 7 και 8 Μαΐου 2004 βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Δικτύωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ν. Κιλκίς»

· στις 26 Ιουνίου 2006 βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Η Δικτύωση Τόπος Συνάντησης και Συναπάντησης – Πλάνο για τη Δημιουργία μιας Νέας Κοινωνικής Δομής»

· στις 12, 14, 19 και 21 Φεβρουαρίου 2008 βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Ενδυναμώνοντας το Ρόλο των Κοινωνικών Επιστημόνων των Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Κιλκίς».

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι συμμετείχαν 25 κοινωνικοί επιστήμονες εκπροσωπώντας τους ακόλουθους φορείς:

-  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

- Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Κιλκίς

- Κ.Α.Π.Η. Αξιούπολης

- Εργαστήριο Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς

- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

- Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

- Οίκος Ευγηρίας και Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς

- Κοινωνική Υπηρεσία Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς

- Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Πολυκάστρου

- Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Ευρωπού

- Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Μουριών

-  Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Τερπύλλου

-  Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Ευκαρπίας

- Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Κιλκίς Λειψύδριου

- Πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ Χέρσου
Πρόγραμμα ‘’Κοινωνική Μέριμνα’’ Κιλκίς

Στο διήμερο εργαστήρι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες και προκλήσεις που συναντούν μέσα από το ρόλο που έχουν στις κοινωνικές δομές αλλά και να εστιάσουν στις νέες ευκαιρίες που αναδεικνύονται μέσα από τις συνεχείς αλλαγές και από τα νέα δεδομένα που συνεχώς αναδιαμορφώνονται. Το διήμερο βιωματικό εργαστήρι έκλεισε με την από κοινού πρόταση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικών επιστημόνων, σε επίπεδο νομού, ώστε η δικτύωση να φτάσει στο ανώτερο επίπεδό της, αυτό της διασύνδεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.