Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επαφές ΕΑΣΥΝΚ, για τις μετακινήσεις αστυνομικών εκτός ν. Κιλκίς

Υπογράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς
"Την Τετάρτη (27-03-2013) η Ένωσή μας δια της Προέδρου και του Γραμματέα της συμμετείχε στην Έκτακτη σύγκληση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προς ικανοποίηση σχετικού αιτήματός μας με θέμα το 4ο Εκστρατευτικό Σώμα!

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, όπου διατυπώθηκαν παράπονα και ερωτηματικά για τον αριθμό των αποσπασμένων που συνεχίζει να παραμένει ο ίδιος και ο οποίος κρίνεται υπερβολικός βάσει των σημερινών συνθηκών.


Ειδικότερα, τα προβλήματα που κυριάρχησαν ήταν:

- Η μείωση της δύναμης των μετακινουμένων συναδέλφων στα πλαίσια της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» στον Έβρο και η προτίμηση σε πρώτη προτεραιότητα εκείνων που επιθυμούν να αποσπασθούν με έγκαιρη έκδοση σχετικής διαταγής.

- Η στελέχωση από μόνιμη δύναμη της φρουράς των Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών με έκτακτες μεταθέσεις σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις που λειτουργούν Κέντρα Μεταναστών. 

- Η έγκαιρη προκαταβολή - εξόφληση των οδοιπορικών και η διασφάλισή τους.

- Η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους κράτησης.

- Ο έγκαιρος προγραμματισμός των αποσπάσεων ώστε να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και ανατροπές στον προγραμματισμό των υπηρεσιών και των συναδέλφων που μετακινούνται και η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που προκαλούνται στις Διευθύνσεις από τις οποίες αποσπώνται ή προέρχονται οι αποσπασμένοι.

 Ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε από την πλευρά του την ύπαρξη των προβλημάτων που του τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι:

1) Θα υπάρξει επανεκτίμηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αστυνόμευση των συνόρων και ανάλογα θα αποφασισθεί αν μειωθεί ή όχι ο αριθμός των αποσπασθέντων, ενώ για το αίτημα να προτιμώνται καταρχήν όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν προσωρινά το δέχτηκε πλην όμως, απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των ήδη συγκροτημένων αστυνομικών μονάδων (ΔΙΑΣ, ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ).

2) Η στελέχωση των Κέντρων Φύλαξης δρομολογείται με την προκήρυξη διαγωνισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να εξοικονομηθεί δύναμη, που θα καλύπτει τα οργανικά κενά των υπηρεσιών.

3) Θα υπάρξει διασφάλιση όλων των εκτός έδρας οδοιπορικών και η εξόφλησή τους θα αρχίσει από αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.

4) Για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτηθεί άμεσα Επιτροπή η οποία θα συγκεντρώσει τις αναφορές των Υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ώστε να διασφαλιστούν και να εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια με στόχο τη βελτίωση των όρων που προβλέπονται από το Π.Δ. 48/2008 τόσο στα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών όσο και στα αστυνομικά κρατητήρια.

5) Τέλος τόνισε ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης εξακολουθεί να αποτελεί εθνική υπόθεση και προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.


Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία η ένωση μας θα πραγματοποιήσει μία σειρά από επαφές με πολιτικούς φορείς του Νομού Κιλκίς, ευελπιστώντας στην δυναμική και άμεση παρέμβασή τους στους αρμοδίους φορείς προκειμένου λυθεί οριστικά το ζήτημα, προς όφελος των συμπολιτών μας και της ασφάλειας αυτών.

Η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Ν. Κιλκίς σε αυτόν τον κύκλο των επαφών έγινε σήμερα  Παρασκευή (29-03-2013) και ώρα 11:00' με τον βουλευτή Κιλκίς κ. Γεώργιο Γεωργαντά.


Κατόπιν όλων αυτών, αναμένουμε να δρομολογηθούν οι δεσμεύσεις της Ηγεσίας, τελούντες σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.