Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αφιερώματα σε Κιλκισιώτες συγγραφείς από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Με αφορμή τον εορτασμό για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς ξεκινούν έναν κύκλο λογοτεχνικών βραδιών - αφιερωμάτων σε Κιλκισιώτες συγγραφείς.  Την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8 το βράδυ σας προσκαλούμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, σε μια βραδιά, συντροφιά με τη Ζώγια Μεταλλικιώτη.

Για το συγγραφικό της έργο θα μιλήσουν ο κ. Θεόφιλος Γουλτίδης, Μαθηματικός και η κα Όλγα Καλπακίδου, Δικηγόρος.

Αποσπάσματα από τα βιβλία της θα διαβάσει η κα Αθηνά Τσιρίκα, Δασκάλα και Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης.

Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338 (Πληροφορίες: Ιορδάνης Ανθυμίδης), Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/kilkis Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ζώγια Μεταλλικιώτη, ψευδώνυμο της Ζωής Γραμματικοπούλου, γεννήθηκε στο Μεταλλικό Κιλκίς το 1946 και μεγάλωσε με διηγήσεις, απουσίες, βιώματα δύσκολα και μνήμες, δικές της και των άλλων. Γρήγορα τη γήτεψε ο κόσμος του βιβλίου (στην ανάγκη του βιβλίου βρίσκεται άλλωστε και η αφετηρία της δημιουργίας των καταστημάτων Ζώγια – Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια, στα οποία πίνοντας κανείς το τσάι ή τον καφέ του μπορεί να ξεφυλλίσει ή και να διαβάσει ένα βιβλίο) και έπειτα από πολύχρονες αναγνώσεις, αποφάσισε να τυπώσει και τις δικές της μνήμες στα βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.