Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΔΕΥΑ Παιονίας για το νερό του δήμου από την Κάρπη λέει...

"Η διοίκηση της ΔΕΥΑ Παιονίας χαιρετίζει το ενδιαφέρον της εθελοντικής ομάδας Παιονίας για τα θέματα υδροδότησης της περιοχής μας.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο σχετικά με το υλικό που εξουδετερώνει το αρσενικό στο νερό είναι ακριβέστατες.

Η μέθοδος για την απομάκρυνση του αρσενικού, που προτείνει το εργαστήριο αναλυτικής χημείας του τμήματος χημικών μηχανικών του Α.Π.Θ. είναι γνωστή στην ΔΕΥΑΠ από τις αρχές του 2012.

Υπήρξε πέρσι την άνοιξη επίσκεψη της διοίκησης της επιχείρησης, στο γραφείο του υπεύθυνου καθηγητή του εργαστηρίου του Α.Π.Θ. κ. Μανασσή Μήτρακα.

Ακολούθησε επίσκεψη του καθηγητή στα γραφεία της ΔΕΥΑΠ και σε περιοχές του Δήμου. 

Στις συναντήσεις αυτές εξετάστηκαν δυνατότητες υδροδότησης, όταν το νερό είναι επιβαρυμένο με αρσενικό και η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

Η ΔΕΥΑΠ παρακολουθεί και ενημερώνεται για την εξέλιξη και εφαρμογή των μεθόδων αποαρσενικοποίησης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και το κόστος αυτών, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, όπως έχει την υποχρέωση, για κάθε μελλοντική δυσμενή εξέλιξη (λειψυδρία κλπ).

Άλλωστε σήμερα όλες οι χρησιμοποιούμενες πήγες και γεωτρήσεις στο Δήμο μας δεν περιέχουν αρσενικό και το νερό τους είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.