Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Συνέλαβαν 17 άτομα για συμμετοχή σε σκυλομαχίες

Συνελήφθησαν χθες (02.03.2013) το βράδυ, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, δεκατρείς ημεδαποί και τέσσερις υπήκοοι FYROM ηλικίας 21 έως 55 ετών για συμμετοχή σε κυνομαχίες.
Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο χώρου σταυλισμού ζώων ιδιοκτησίας μίας 25χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι με προσωρινά υπεύθυνο έναν 36χρονο ημεδαπό εντοπίστηκαν δεκαέξι άτομα να παρακολουθούν μονομαχία ανάμεσα σε δύο σκύλους (κυνομαχίες).

Από την αστυνομική έρευνα στο σημείο και σε τρία οχήματα εντοπίστηκαν συνολικά και περισυλλέγησαν επτά σκύλοι, εκ των οποίων ο ένας νεκρός. Οι σκύλοι παραδόθηκαν σε αρμόδιο κτηνίατρο του Δήμου Κατερίνης για περίθαλψη και διενέργεια σχετικών εξετάσεων.

Η ιδιοκτήτρια του χώρου, καθώς και ένας 41χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης ενός εκ των οχημάτων εντός του οποίου εντοπίστηκε ένας σκύλος, δε συνελήφθησαν και αναζητούνται.

Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου 4039/2012 «Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

1 σχόλιο: