Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο Εγώ Γίνομαι Εσύ κι Εσύ Εγώ από τον ΝΗΡΕΑ Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο Εγώ Γίνομαι Εσύ κι Εσύ Εγώ. Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς) και η θεματολογία τους είναι κοινή: η διαπραγμάτευση εννοιών όπως αποδοχή, σεβασμός, ελευθερία, ανοχή. Στα εργαστήρια χρησιμοποιώντας την εικόνα, το παιχνίδι, την αφήγηση, τη ζωγραφική και τη συζήτηση τα παιδιά και οι έφηβοι θα επικοινωνήσουν, θα εκφράσουν συναισθήματα, θα συνεργαστούν μεταξύ τους και θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη βία και την επιθετική συμπεριφορά με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. 

Τα εργαστήρια οργανώνονται και υλοποιούνται με πρωτοβουλία των μελών του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ και με αφορμή την ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι το εξής: 11:00-12:30 μαθητές του γυμνασίου Μουριών, 17:30-18:30 παιδιά δημοτικού και 18:30-20:30 έφηβοι (μαθητές γυμνασίου και λυκείου). 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα δυο απογευματινά εργαστήρια στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) ή και στο e-mail nireas@kpnireas.gr μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kpnireas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.