Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο Εγώ Γίνομαι Εσύ κι Εσύ Εγώ από τον ΝΗΡΕΑ Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο Εγώ Γίνομαι Εσύ κι Εσύ Εγώ. Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς) και η θεματολογία τους είναι κοινή: η διαπραγμάτευση εννοιών όπως αποδοχή, σεβασμός, ελευθερία, ανοχή. Στα εργαστήρια χρησιμοποιώντας την εικόνα, το παιχνίδι, την αφήγηση, τη ζωγραφική και τη συζήτηση τα παιδιά και οι έφηβοι θα επικοινωνήσουν, θα εκφράσουν συναισθήματα, θα συνεργαστούν μεταξύ τους και θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με τη βία και την επιθετική συμπεριφορά με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. 

Τα εργαστήρια οργανώνονται και υλοποιούνται με πρωτοβουλία των μελών του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ και με αφορμή την ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι το εξής: 11:00-12:30 μαθητές του γυμνασίου Μουριών, 17:30-18:30 παιδιά δημοτικού και 18:30-20:30 έφηβοι (μαθητές γυμνασίου και λυκείου). 

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα δυο απογευματινά εργαστήρια στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) ή και στο e-mail nireas@kpnireas.gr μέχρι την Τρίτη 5 Μαρτίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kpnireas.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου