Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, μα τα κελιά μας είναι χωριστά ....

Της Βούλας Ιωαννίδου
Προχθές απεργούσαν της χαλυβουργικής...
Την προηγούμενη μέρα, οι ταξιτζήδες .... μετά οι δημοτικοί υπάλληλοι, είχαν στάση εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι, την άλλη μέρα οι Δεητζήδες, μετά οι δικαστικοί, πορεία διαμαρτυρίας οι δικηγόροι...


Χθες οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς...
Σήμερα οι ναυτεργάτες ...
Αύριο οι πανεπιστημιακοί ...
Μεθαύριο οι φοιτητές στους δρόμους ...
Αντιμεθαύριο οι αγρότες...


Οι μόνοι που επωφελούνται απ΄αυτήν την "κατακερμάτιση" των εργαζομένων, είναι οι κυβερνώντες, οι οποίοι δεν απεργούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι το ιερό έργο της διάσωσης της χώρας μας!


Μ΄αυτόν τον μαγικό τρόπο στρέφουν τους εργαζόμενους της μιας κατηγορίας ενάντια στους εργαζόμενους - απεργούς της άλλης κατηγορίας, σπέρνοντας στο όνομα της ταλαιπωρίας του πολίτη, με συκοφαντίες και λασπολογίες , την διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων έτσι ώστε να χάνουν το δίκιο τους και να υποβαθμίζουν τον αγώνα τους! 


Κι εμφανίζονται οι κυβερνώντες να νοιάζονται και να φροντίζουν ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες, διότι ως γνωστόν "ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ"... ΑΝΕΚΔΟΤΟ;

...και φτάνουμε στο κωμικό σημείο όπου εκεί που μια κατηγορία εργαζομένων ( πχ οι δικαστικοί) απεργούν την μία μέρα για το μνημόνιο, για τις μειώσεις των μισθών, για την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και της αξιοπρεπής διαβίωσής τους, για την τήρηση του συντάγματος, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ που αυτοί εργάζονται και απεργούν άλλη κατηγορία εργαζομένων με τα ίδια αιτήματα, τους δικάζουν, τους επιστρατεύουν και τους επιτάσουν στο όνομα της τάξης, της ηθικής, του συντάγματος και της προστασίας της ταλαιπωρίας του πολίτη. ΠΑΡΑΛΟΓΟΟΟΟΟ;

Φωνάζουμε και διαδηλώνουμε για υγεία και παιδεία και όταν οι γιατροί απεργούν γι΄αυτό, εμείς ταλαιπωρούμαστε γιατί δεν έχουμε γιατρούς και τότε θυμόμαστε τα φακελάκια των γιατρών (ενώ όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου τους τα στάζουμε) . 

Όταν οι εκπαιδευτικοί απεργούν γι΄αυτό , εμείς τους φωνάζουμε τεμπελχανάδες και λουφατζήδες και τότε θυμόμαστε ότι 3 μήνες το καλοκαίρι κάθονται. Φωνάζουμε για το ότι δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τα φάρμακα και όταν αυτοί ( οι φαρμακοποιοί ) απεργούν τότε θυμόμαστε τους φαρμακοτρίφτες και τις συνταγές μαϊμού. Όταν απεργούν οι δημοσιογράφοι, τότε θυμόμαστε ότι τα παίρνουν για να κάνουν προπαγάνδα (ενώ όλο τον χρόνο αγαλματώνουμε μπροστά σε μια τηλεόραση), όταν απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι τότε θυμόμαστε ότι είναι υπεράριθμοι και τεμπελχανάδες. 

Φωνάζουμε για τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ , των εισιτηρίων , του νερού κλπ, κι όταν αυτοί απεργούν , τότε θυμόμαστε τους μισθούς των ρετιρέ και είμαστε έτοιμοι να τους λιθοβολήσουμε γιατί μας στερούν για λίγες ώρες ή και μέρες τα "κοινωνικά" μας αγαθά!

Το ότι μας το στερούν αυτοί που μας κυβερνούν το προσπερνούμε .... ΠΑΡΑΛΟΛΟΓΟ;;; ΤΥΧΑΙΟΟΟΟΟ;

Διαδηλώνουν συνταξιούχοι και βρίζουμε που ξέχασαν να πεθάνουν, διαδηλώνουν φοιτητές και βρίζουμε που είναι αιώνιοι φοιτητές και δεν θέλουν να βγουν στην παραγωγή (ποια παραγωγή;;) , διαδηλώνει το μυαλό μας και η λογική μας και δυσανασχετούν τα υπόλοιπα όργανά μας, γιατί ούτε τ΄άντερά μας δεν θέλουμε .... Κατάντιαααααα!!

Εγώ ένα ξέρω όπως λέγανε και οι παλιοί , ΑΜΑ ΔΕ ΒΡΞΕΙΣ ΚΩΛΟ ΨΑΡΙΑ ΔΕ ΤΡΩΣ!

Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ έχει καπελώσει την αλληλεγγύη των εργαζομένων

Οι μεγαλοσυνδικαλιστές και εργατοπατέρες έχουν καπελώσει τους εργαζομένους όλων των κατηγοριών και ενισχύουν την συντεχνιακή προπαγάνδα τους, ώστε ν΄αποδυναμώνεται εντελώς η αλληλεγγύη των εργαζομένων μεταξύ τους, απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες βεβαίως βεβαίως...

Οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις κάνουν την δουλειά τους "κατά πως πρέπει" με συμπαραστάτες τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλιώς δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν γίνονται συντονισμένες και σωστά οργανωμένες κινητοποιήσεις ώστε να παραλύει το σύμπαν, για να μην ταλαιπωρούνται οι ταλαίπωροι πολίτες αφού θα είναι και οι ίδιοι απεργοί , ώστε να μπορούν ν΄ακουστούν τα αιτήματα δυναμικά και ομόφωνα. Η ισχύς εν τη ενώσει! τι είπα τώρααα!

Δε λέω! οργάνωση είναι και το να ξέρεις ότι Δευτέρα δεν θα έχω νερό, Τρίτη ταξί, Τετάρτη γιατρό, Πέμπτη λεωφορεία, Παρασκευή σχολείο, Σάββατο ρεύμα και την Κυριακή.... την Κυριακή τζόγια μου χαρά Θεού.... έχεις τα πάντα απλώς δεν μπορείς να τ΄απολαύσεις αφ΄ενός γιατί είναι αργία κι αφετέρου γιατί δεν έχεις χρήματα για να κουνηθείς από το σπίτι σου (αν έχεις...).

Τι δεν καταλαβαίνω ΓΑΜΩΤΟΟΟΟΟΟ;;;

Υ.Γ. Να θυμηθώ να πεθάνω μέρα που δεν θα απεργούν οι νεκροθάφτες και τα βενζινάδικα
Υ.Γ.2 Φύγατε κι εσείς κ. Μητροπάνο κι έμεινε η φτήνια μας ατραγούδιστη...

Dimitris Mitropanos - Roza (Live)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.